Βρέθηκαν οι σοροί ακόμη 26 ανθρώπων στο Μάτι

Έχουν βρεθεί οι σοροί ακόμη 26 ανθρώπων (και μικρών παιδιών) στην Αργυρά Ακτή στο Μάτι, που βρίσκεται κοντά στα « σύνορα» με τη Ν. Μάκρη, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς.

 

Σκηνές σοκ μεταδίδει από το σημείο της τραγωδίας ο φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ-ΜΠΕ Παντελής Σαΐτας. «Υπάρχει ένας σωρός απανθρακωμένα πτώματα, στη μέση ενός χωραφιού, σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από τη θάλασσα. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να επιχείρησαν να βρουν διέξοδο στη θάλασσα αλλά φαίνεται να εγκλωβίστηκαν στις φλόγες».

Για το τραγικό γεγονός είχε μιλήσει λίγο νωρίτερα και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Νίκος Οικονομόπουλος, που μετέδωσε ότι κλιμάκιο από την Πάτρα εντόπισε άλλους 26 νεκρούς σε χωράφι στο Μάτι.

Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς εξέφρασε το φόβο ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. Σε ό,τι αφορά τις υλικές καταστροφές, είναι χαρακτηριστική η δήλωσή του πως «ο οικισμός Μάτι έχει εξαφανιστεί».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου, πάνω από 1.000 σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με 300 οχήματα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα