«Βράζει» η Ουάσιγκτον: Η Νάνσι Πελόσι άφησε να εννοηθεί ότι ο Ερντογάν «κρατά» και εκβιάζει τον Τραμπ

Η πιθανή νέα πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής, Νάνσι Πελόσι εξέφρασε φόβους ότι η απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία συνδέεται με τη δίωξη εναντίον του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Μάικλ Φλιν.

Ο τελευταίος ήταν και προεκλογικά και μετεκλογικά σύμβουλος για θέματα ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ.

Τα παραπάνω δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Independent και ερμηνεύονται ως εκβιασμός εκ μέρους της Τουρκίας προς τον κ. Τραμπ.

Ως γνωστό ο κ. Φλιν, που αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης για τις παράνομες πράξεις του, κατηγορείται ότι προσέφερε τις υπηρεσίες του σε ξένη χώρα ως πράκτορας.

Η χώρα αυτή είναι η Τουρκία.

Ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, συνεργάζεται με τον εισαγγελέα Μιούλερ και έχει ήδη καταθέσει στο πλαίσιο ανάμειξης της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, αλλά και για την υπόθεση της συνωμοσίας για απαγωγή του Ιμάμη Γκιουλέν.

Για την υπόθεση της αποστολής του Γκιουλέν στην Τουρκία για να δικαστεί ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο γαμπρός του Ερντογάν πρόσφεραν στον Φλιν 15 εκατομμύρια δολάρια.

«Όλοι οι Αμερικανοί θα πρέπει να ανησυχούν ότι αυτή η βιαστική ανακοίνωση έγινε την ημέρα που ξεκίνησαν οι ποινικές διαδικασίες εναντίον του κ. Φλιν, ο οποίος παραδέχτηκε ότι ήταν εγγεγραμμένος ξένος πράκτορας για μια χώρα με σαφή συμφέροντα στη συριακή διαμάχη», δήλωσε η κα. Πελόσι, που είναι η ηγέτης των Δημοκρατικών στη Βουλή, αναφερόμενη στην Τουρκία.

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έχουν επίσης κατηγορήσει δύο από τους συνεργάτες του κ. Φλιν για παράνομη άσκηση πιέσεων εκ μέρους της Τουρκίας με στόχο την εκδίωξη του Ιμάμη Γκιουλέν από τις ΗΠΑ.

Η κα Πελόσι, η οποία θα είναι και πάλι η Πρόεδρος της Βουλής από τον Ιανουάριο, όταν θα αναλάβουν τον έλεγχο της οι Δημοκρατικοί, δήλωσε:

«Πρέπει επίσης να ρωτήσουμε γιατί ο πρόεδρος δεν πήρε αυτή την απόφαση (σ.σ.: απόσυρσης των αμερικανικών δυνάμεων) στο πλαίσιο της προώθησης των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

»Οι συριακές οικογένειες που έχουν βρεθεί στο μέσο αυτής της σύγκρουσης, συνεχίζουν να υποφέρουν καθημερινά από αυτές τις τρομακτικές καταστροφές».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα συνέχισε ως εξής:

«Όταν θα πάρουμε την ηγεσία (της Βουλής), η δημοκρατική μας πλειοψηφία θα υποστηρίξει τις συνταγματικές αρμοδιότητες του Κογκρέσου για να διασφαλίσουμε ότι οι αποφάσεις του προέδρου θα προωθήσουν τα συμφέροντά μας για την εθνική ασφάλεια, όχι τους προσωπικούς ή πολιτικούς του στόχους».

Ήδη στην Ουάσιγκτον κυκλοφορούν περίεργες πληροφορίες για την απόφαση απόσυρσης των αμερικανικών στρατιωτών από τη Συρία, οι οποίες υποτίθεται ότι έχουν σχέση με τις πιέσεις που δέχεται ο κ. Τραμπ από τη Μόσχα και την Άγκυρα, μεταδίδει η ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα