Βούτσης: Ο Μητσοτάκης δεν είχε το θάρρος να πει ότι η Ελλάδα μπορεί να χαρακτηριστεί πόλος σταθερότητας (Βίντεο)

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην 1η Έκθεση για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία στην Τεχνόπολη, σχολίασε στο Left.gr την συζήτηση που διεξήχθη το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή μετά την ερώτηση του Κυρ. Μητσοτάκη για θέματα ασφάλειας.

Ο Νίκος Βούτσης, χαρακτήρισε «πολιτικά θλιβερό» να γίνονται συζητήσεις μόνο μεταξύ του πρωθυπουργού και του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αυτό το ζήτημα.

Υπενθύμισε ότι οι μόνες ερωτήσεις που έχει καταθέσει ο πρόεδρος της ΝΔ την τελευταία τριετία, για την «Ώρα του πρωθυπουργού», αφορούν το ζήτημα της ασφάλειας κάτι που είναι ενδεικτικό για την ατζέντα του κόμματός του.

Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι τα στοιχεία που κατατέθηκαν από τον πρωθυπουργό για το ζήτημα της εγκληματικότητας «ήταν συντριπτικά και αποδεικνύουν ότι τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μία σωστή προσπάθεια με θετικό πρόσημο».

Παράλληλα, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής, τα στοιχεία για το «νόμο Παρασκευόπουλου» (ο οποίος γίνεται διαρκώς αντικείμενο «σπέκουλας» από αντιπολίτευση και μερίδα των ΜΜΕ) δείχνουν ότι «δεν είναι περισσότερα τα φαινόμενα παραβατικότητας ή επανάληψης της  παραβατικής συμπεριφοράς στον πληθυσμό των ανθρώπων που έχουν κάνει χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου, συγκριτικά με τον γενικό πληθυσμό στην Ελλάδα».

«Αντίθετα, η κατάσταση του να συμβιώνουν 10 και 20 άνθρωποι στα κελιά, όπως συνέβαινε προηγουμένως,  αποτελούσε θερμοκήπιο για πολύ μεγαλύτερες παραβατικές συμπεριφορές όταν αυτοί οι άνθρωποι θα έβγαιναν από τη φυλακή», πρόσθεσε ο Ν. Βούτσης σημειώνοντας ότι αυτή η συζήτηση γίνεται και διεθνώς και δεν είναι αποδεκτό «η ΝΔ να έρχεται με τη “ρετσέτα” περί γενικευμένης ανομίας».

Αναφορικά με το «απίστευτο επιχείρημα» ότι κάποιος δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Βουλής σχολίασε ότι η πόλη έχει 5 εκατομμύρια τουρίστες, όταν είχε 500 χιλιάδες προ 5ετίας, ενώ καυτηρίασε ως στερούμενης σοβαρότητας την «απάντηση» της ΝΔ ότι οι τουρίστες ήταν κατά πολύ λιγότεροι επειδή συνέβαιναν επεισόδια συνεχώς «στα οποία πρωταστατούσαν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς».

Τέλος, ο Ν. Βούτσης ανέφερε ότι «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είχε το θάρρος να πει ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες  που μπορεί να χαρακτηριστεί πόλος σταθερότητας, χωρίς προβλήματα για την ώρα τρομοκρατικών ενεργειών» (κάτι που συμβάλλει στην έκρηξη του τουρισμού) και επανέλαβε ότι τα ζητήματα ασφάλειας πρέπει ασφαλώς να συζητιόνται δημόσια αλλά με σοβαρούς όρους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα