Βούτσης: ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ θα πρέπει να εξηγήσουν την αλλαγή στη στάση τους

«Η υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών αποτελεί υποχρέωση της χώρας μας», τόνισε ο Νίκος Βούτσης στην ΕΡΤ. Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι εάν δεν μπει τέλος στην εκκρεμότητα αυτό που θα μείνει θα είναι το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, αν δεν υπάρξει λύση στο Μακεδονικό, θα μείνει για διεθνή χρήση το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας». «Άρα όποιος δεν επιλέγει τώρα αυτή τη Συμφωνία είναι υπέρ της άποψης να μείνουν τα πράγματα όπως είναι» πρόσθεσε.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι μια αναγκαία συμφωνία στην οποία πλειοψηφικά οι πολιτικές δυνάμεις είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας. Γίνεται ένα τρικ και η Ν.Δ. δεν ονοματίζει τη σαφή άποψή της όπως και το ΚΚΕ ότι είναι υπέρ της Βόρειας Μακεδονίας. Για το ονοματολογικό είναι λίγες οι πολιτικές δυνάμεις που λένε να μην υπάρχει καν το πρόσφυμα Μακεδονία. Το τρικ που κάνουν αποκρύπτει την αλήθεια θα το βρουν μπροστά τους».

«Ο κ. Καμμένος είχε εξαιρετικά καθαρή θέση από την αρχή. Δεν υπήρξε καμία μετακίνηση του. Η Ν.Δ., το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ είναι κόμματα που δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα για το Βόρεια ή το Νέα Μακεδονία και πηγαίνοντας για να συζητήσουμε στην Βουλή, θα πρέπει να εξηγήσουν τη στάση τους», σχολίασε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας που ετοιμάζει η Ν.Δ. ο κ. Βούτσης τόνισε ότι θα πρέπει να είναι 151 αυτοί που δυσπιστούν στην κυβέρνηση για να υπάρξει πτώση της. Η Ν.Δ. στην προηγούμενη πρόταση μομφής πήρε 127. «Αυτός ο αριθμός (σ.σ.: των 151) δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση».

Παράλληλα, ο Ν. Βούτσης προσδιόρισε το χρόνο των εκλογών τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2019.

Αναφερόμενος στις νέες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο Ν. Βούτσης απέδωσε τους υψηλούς τόνους της Άγκυρας στην ανησυχία που υπάρχει στην Τουρκία λόγω των εξελίξεων που υπάρχουν με τον αγωγό Eastmed και τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

«Πρόκειται για λεκτικές αψιμαχίες, υπάρχει αμηχανία και νευρικότητα στην Τουρκία», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα