Βούτσης: Η κυβέρνηση βγάζει την χώρα από τα μνημόνια ενώ άλλοι την οδήγησαν σε χρεοκοπία

Στο θέμα της εξόδου της χώρας από το πρόγραμμα αναφέρθηκε ο Νίκος Βούτσης, εκτοξεύοντας παράλληλα και τα βέλη του εναντίον όσων «οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία και σήμερα φορούν «μαύρες πλερέζες», επιχειρώντας αντιστροφή της πραγματικότητας».

«Εκπλήσσομαι για τις μαύρες πολιτικές πλερέζες που έχουν πέσει σε κάποιους δημοσιολογούντες από προχθές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής μέσω του Real FM και υπενθύμισε ότι η συμφωνία του Αυγούστου του 2015 και οι εξαιρετικά μεγάλες προσπάθειες που αυτή προέβλεπε τέθηκαν υπόψη του ελληνικού λαού μαζί με τα μέτρα που είναι γνωστά ως «παράλληλο πρόγραμμα».

«Η κυβέρνηση Τσίπρα βγάζει την χώρα από τα Μνημόνια ενώ άλλοι με τις πολιτικές τους επί χρόνια οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Η αντιστροφή της πραγματικότητας, δηλαδή να συζητάμε με βάση το αφήγημα ότι θα μπορούσαμε να είχαμε βγει πριν από τρία χρόνια από το Μνημόνιο, είναι μόνο ένας προπαγανδιστικός μηχανισμός», ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο κ. Βούτσης και εκτίμησε ότι «είναι προς κακό της Νέας Δημοκρατίας ότι υιοθετεί τις δηλώσεις Ρέγκλινγκ διότι δεν έχουν καμία βάση».

«Οι δηλώσεις του κ. Ρέγκλινγκ έχουν συζητηθεί μέσα στη Βουλή και έχει καταδειχθεί ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι η μιζέρια μιας πολιτικής η οποία προσπάθησε να στραγγαλίσει τη χώρα μας και να την οδηγήσει εκτός Ευρωζώνης», ανέφερε, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «αυτό δεν το πέτυχαν και ίσα ίσα υπήρξε μια πρόοδος με το τρίτο μνημόνιο, το οποίο ταυτόχρονα έδινε τη δυνατότητα άσκησης πολιτικών και έτσι σήμερα έχουμε 19,5% ανεργία ενώ ο κ. Ρέγκλινγκ ήταν ευτυχής με το 27%. Πρόκειται για μια προπαγανδιστική προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας».

«Μας έβαλαν στα μνημόνια οι πολιτικές δυνάμεις που σήμερα από πολιτικοί θύτες, ιστορικά, θέλουν να εμφανιστούν ως σωτήρες. Αυτό θα κριθεί στις εκλογές δημοκρατικά. Μας έβαλαν χωρίς κούρεμα χρέους, μας έβαλαν επί ενάμιση χρόνο με καθυστερήσεις μέχρι να “ξεφορτώσουν” οι γαλλογερμανικές τράπεζες τα ομόλογά τους και ύστερα μας επέβαλλαν λαθεμένες πολιτικές που δεν είχαν σχέση με την ελληνική πραγματικότητα. Θυμάστε τι έκανε ο Σόιμπλε το 2015», τόνισε ο κ. Βούτσης.

Για να προσθέσει σχετικά: «Δεν κατάφερε να υπάρξει Grexit, και αντί να χαιρόμαστε γι’ αυτό ζητάμε να βάλουμε πολιτικές πλερέζες για να μην πιστωθεί αυτή η κυβέρνηση ότι με συγκεκριμένο τρόπο βγήκε το πρόγραμμα, χωρίς να χρειαστεί όλο το δανεικό ποσό. Υπάρχει ένα “μαξιλάρι”, δεν έγινε κόφτης στον προϋπολογισμό, δεν βρέθηκε εκτός συστήματος το τραπεζικό σύστημα», δήλωσε επίσης ο πρόεδρος της Βουλής ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφέρει: «Η ιστορία γράφεται κάθε φορά μέσα στις συγκυρία και στο συσχετισμό που διαμορφώνεται.

Από την πλευρά μας υπάρχουν αυτοκριτικές παρατηρήσεις για εκείνη την περίοδο σε σχέση με τη γνώση κάποιων δεδομένων που αφορούσε το συσχετισμό δυνάμεων στην Ευρώπη. Θα ήταν πολύ πρόχειρο και εμμονικό να έλεγα ότι θα κάναμε τα ίδια τώρα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα