Βούτσης: Η έξοδος από τον κλοιό των μνημονιακών δεσμεύσεων και η Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγουν τον δρόμο της ανάπτυξης

Ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης πραγματοποίησε επίσκεψη, σήμερα το πρωί, στις εγκαταστάσεις της ΟΛΠ Α.Ε. έπειτα από πρόσκληση του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας Capt. Fu Chengqiu.

Η έξοδος της χώρας από τον κλοιό των μνημονιακών δεσμεύσεων και το «ξεκλείδωμα» των εμπορικών σχέσεων στα Δυτικά Βαλκάνια μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών ανοίγουν τον δρόμο της ανάπτυξης και τη βεντάλια των ευκαιριών στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, του τουρισμού, αλλά και σε μια σειρά άλλων ανταγωνιστικών κλάδων της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε, σήμερα το πρωί, στις εγκαταστάσεις της ΟΛΠ Α.Ε. έπειτα από πρόσκληση του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας Capt. Fu Chengqiu.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστο Λαμπρίδη, ξεναγήθηκε στις επιχειρησιακές μονάδες του λιμένα Πειραιά και ενημερώθηκε για τα αναπτυξιακά σχέδια που έχουν ως στόχο να καταστήσουν το πρώτο λιμάνι της χώρας το σημαντικότερο της Μεσογείου, με ισχυρή και έντονη συμβολή στην ανάπτυξη της τοπικής και της εθνικής οικονομίας.

Στη συνάντηση που ακολούθησε συμμετείχαν η πρέσβειρα της Κίνας κυρία Zhang Qiyue και ανώτατα στελέχη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου επισήμανε την ανάγκη συμμετοχής της εταιρείας στην προεργασία που ξεκίνησε με το τέλος των μνημονίων, για τη διαμόρφωση στη χώρα μας ενός πλαισίου εγγυήσεων για τα εργασιακά δικαιώματα, μέσω των συλλογικών συμβάσεων, τονίζοντας ότι «ο διάλογος με τους εργαζομένους και τα συνδικάτα αλλά και η προσπάθεια γεφύρωσης ενδεχόμενων διαφορών και βελτίωσης των όρων εργασίας είναι το κλειδί της εργασιακής ηρεμίας και της αρμονικής συνύπαρξης».

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε τέλος τη μεγάλη συμβολή και βοήθεια της εταιρείας στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. Capt. Fu Chengqiu τόνισε ότι το λιμάνι του Πειραιά ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα ελληνικό λιμάνι, επισημαίνοντας την υποχρέωση κάθε ξένου επενδυτή να τιμά όλους τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και τους νόμους και κανονισμούς της Ελλάδας.

Η πρέσβειρα της Κίνας στη χώρα μας κυρία Zhang Qiyue χαρακτήρισε το λιμάνι του Πειραιά ως «υπόδειγμα συνεργασίας Ανατολής και Δύσης» τονίζοντας ότι η Ελλάδα μετά από οκτώ χρόνια κρίσης έχει περάσει πλέον σε αναπτυξιακή τροχιά, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστος Λαμπρίδης επισήμανε ότι οι επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά έχουν χαρακτήρα στρατηγικής σημασίας για τη χώρα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα