Βούτσης: Απίστευτη πρόκληση να διεκδικήσουν τα κόμματα σκανδαλώδη ρύθμιση για τα δάνειά τους (video)

«Θα ήταν απίστευτη πρόκληση τα κόμματα να επιζητούσαν σκανδαλωδώς ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα δάνειά τους», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σχετικά με τα δάνεια των κομμάτων, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε, μιλώντας στον Alpha, το πρωί της Πέμπτης, ότι «τα ζητήματα των κομμάτων δεν αντιμετωπίζονται σε επίπεδο Βουλής, αλλά είναι αποκλειστικό ζήτημα των ίδιων των κομμάτων».

Σε ερώτηση για το θέμα των συντάξεων ο πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι θα υπάρξει πολύ καλή εξέλιξη, ενώ ανέφερε ότι γενικότερα έχουν υποχωρήσει από την τιμωρητική λογική είπε προσθέτοντας ότι εντάσσεται σε μια γενικότερη λογική.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι θα έρθει στην Βουλή, Φλεβάρη ή Μάρτη, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην εγκριθεί από την Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών. Για τις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές απάντησε ότι αυτές θα γίνουν όπως έχουν προσδιοριστεί στις 26 Μαΐου του 2019 ενώ οι εθνικές θα γίνουν Σεπτέμβρη, ή τον Οκτώβρη.

Αναφερόμενος στις πολιτικές διεργασίες που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι η κ. Γεννηματά δεν έχει αντιληφθεί τι γίνεται στην Ευρώπη και την ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου προοδευτικού μετώπου.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε: Με δεδομένο, το μεγάλο κάδρο της Ευρώπης, όπου υπάρχουν διεργασίες, πλησίασμα πόλων, διαμόρφωση προγραμμάτων και με δεδομένο ότι η δεξιά επιχειρεί “γάμο” με την ακροδεξιά έτσι και η σοσιαλδημοκρατία για να επιβιώσει πρέπει να μετατεθεί προς τα αριστερά.

«Η κ. Γεννηματά δεν έχει αντιληφθεί καθόλου αυτό το κάδρο προσώρας. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα ότι δεν την απασχολεί ή δεν έχει καταλάβει τι γίνεται στο «μεγάλο κάδρο». Την ίδια ώρα που στην Ελλάδα θα χρειάζονταν ένα προοδευτικό μέτωπο δυνάμεων στη βάση προγράμματος για την μεταμνημονιακή εποχή, το ΚΙΝΑΛ είναι αλλού».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα