«Βουτιά» κάνουν οι αγορές ενόψει βρετανικού δημοψηφίσματος-Τα στοιχήματα δείχνουν Brexit

Gove-Brexit-New-flagΣτο «κόκκινο» βρίσκονται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές με τον πανευρωπαϊκό δείκτη να καταγράφει πτώση σε χαμηλό πέντε εβδομάδων με μαζικό sell-off λόγω της ανησυχίας των επενδυτών για ένα πιθανό Brexit.
Διαβάστε επίσης

O πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε κατά 0,9% στις 1.299,77 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Μαΐου.
Ο δείκτης STOXX Europe 600 επίσης κατέγραψε απώλειες 0,9%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Μαΐου, αγγίζοντας χαμηλό δύο μηνών στην προσυνεδρίαση.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση μετά το κλείσιμο των αγορών, την Παρασκευή, η άποψη ότι η Μ. Βρετανία πρέπει να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση πήρε προβάδισμα 10 μονάδων, αν και δύο δημοσκοπήσεις το Σαββατοκύριακο έδειχναν μια μεικτή εικόνα για το ποια πλευρά θα επικρατήσει στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
Τα γραφεία στοιχημάτων υποστηρίζουν ότι θα επικρατήσει η παραμονή της Μ. Βρετανίας στην Ε.Ε., αν και η πιθανότητα αυτή έχει μειωθεί κατά 10% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Παράλληλα, λίγο πριν το βρετανικό δημοψήφισμα, οι κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ, της Αγγλίας, της Ελβετίας και της Ιαπωνίας αναμένεται να διατηρήσουν σταθερή τη νομισματική τους πολιτική ώστε να συγκρατήσουν ενδεχόμενους κραδασμούς από ένα πιθανό Brexit.
Την μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι τραπεζικές μετοχές με 1,5% και 1,3% αντίστοιχα

Τα εμπορεύματα επίσης δέχτηκαν πιέσεις, με τις μετοχές των εξορυκτικών εταιρειών να σημειώνουν απώλειες κατά 1,3% και τις πετρελαϊκές και τις εταιρείες φυσικού αερίου εταιρείες να σημειώνουν πτώση 1%.
Οι τιμές του αργού πετρελαίου κινήθηκαν κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά σε μια εβδομάδα, λόγω των δυσοίωνων εκτιμήσεων για την παγκόσμια οικονομία.

Η πιθανότητα μιας βρετανικής ψήφου υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκε στο 64% σήμερα, από περίπου 78% που ήταν την περασμένη Πέμπτη, καταγράφοντας πτώση περίπου 14 μονάδων σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τις αποδόσεις στοιχημάτων της Betfair.

 
Η πιθανότητα μιας ψήφου υπέρ της παραμονής στην ευρωπαϊκή οικογένεια στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου μειώθηκε περίπου στο 70% το Σάββατο έπειτα από δημοσκόπηση του ινστιτούτου ORB για την εφημερίδα The Independent που έδειξε ότι η εκστρατεία υπέρ του Brexit προηγείται κατά 10 μονάδες έναντι αυτής υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

Ενώ οι αποδόσεις στοιχημάτων δείχνουν σταθερά νίκη για το στρατόπεδο υπέρ της παραμονής στην ΕΕ στο δημοψήφισμα, έρευνες κοινής γνώμης παρουσιάζουν μέχρι τώρα αντιφατικές εικόνες για το πώς θα ψηφίσουν οι Βρετανοί.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα