Βουτιά έκανε στις δημοσκοπήσεις η Μέρκελ λόγω βοήθειας πρός την Ελλάδα

Η δημοσκόπηση της εταιρίας Forsa δείχνει ότι ο συντηρητικός συνασπισμός της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Μέρκελ και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας (CSU) συγκεντρώνει ποσοστό 41%, δύο μονάδες λιγότερες από ό,τι μία εβδομάδα πριν.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), που μοιράζονται την εξουσία στο πλαίσιο ενός “μεγάλου συνασπισμού” με τη Μέρκελ, δεν επωφελούνται, παραμένοντας στο 23%. Το ριζοσπαστικό κόμμα Αριστερά (Die Linke) και το δεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συγκεντρώνουν 11% και 4% αντίστοιχα.

Το ποσοστό των ψηφοφόρων που θα ψήφιζαν την Μέρκελ αν διεξάγονταν άμεσες εκλογές για την καγκελαρία έπεσε επίσης στο χαμηλότερο επίπεδο φέτος, στο 53%, σημειώνοντας υποχώρηση δύο ποσοστιαίων μονάδων.

Ωστόσο η Μέρκελ παραμένει μία από τις πιο δημοφιλείς καγκελαρίους μεταπολεμικά και, αν και ο αντίπαλός της του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κερδίζει δύο μονάδες, παραμένει μακράν δεύτερος με ποσοστό 14%.

Ο επικεφαλής της Forsa Μάνφρεντ Γκέλνερ δήλωσε πως ο λόγος για την πτώση των ποσοστών της Μέρκελ είναι η κοινοβουλευτική ψηφοφορία την περασμένη Τετάρτη για το πακέτο βοήθειας ύψους 86 δισεκ. ευρώ προς την Ελλάδα, όταν ο αριθμός των διαφωνούντων στις τάξεις του κόμματός της, που ήταν μεγαλύτερος από ποτέ, υπογραμμίζει τις αντιδράσεις που αντιμετωπίζει σε σχέση με τη διαχείριση του θέματος της Ελλάδας.

Ο Γκέλνερ είπε πως ενώ το 41% είναι το μέσο ποσοστό υποστήριξης των συντηρητικών που καταγράφηκε από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή της περασμένης εβδομάδας, όταν διενεργήθηκε η έρευνα της κοινής γνώμης, το ποσοστό αυτό είχε μειωθεί στο 40% την Παρασκευή.

Ο σχετικά μεγάλος αριθμός των διαφωνούντων “είχε ως αποτέλεσμα η Άγγελα Μέρκελ να καταγράψει το χαμηλότερο ποσοστό της φέτος”, ανέφερε σε μία δήλωση ο Γκέλνερ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα