Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Θεμελιώδης παρέμβαση το έργο διαχείρισης λυμάτων της λίμνης Παμβώτιδας

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Στέφος, Μερόπη Τζούφη και Γιάννης Καραγιάννης χαρακτηρίζουν θεμελιώδη παρέμβαση για το παρόν και το μέλλον της πόλης των Ιωαννίνων, και για την ουσιαστική περιβαλλοντική προστασία της λίμνης Παμβώτιδας, την χρηματοδότηση του έργου ολοκληρωμένης διαχείρισης λυμάτων του δήμου Ιωαννιτών, ύψους 36,2 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, στην κοινή τους ανακοίνωση για το θέμα, αναφέρουν πως η σημερινή παρέμβαση από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες, που η κυβέρνηση πραγματοποιεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα, για προβλήματα που βρίσκουν τον δρόμο για την λύση τους και αποτελούν αιτήματα χρόνων.

Αναφέρουν δε ως παράδειγμα, τις παραχωρήσεις του πάρκου Πυρσινέλα, των πρώην στρατιωτικών φούρνων, του παραλίμνιου μετώπου των πρώην στρατιωτικών φυλακών, στον Δήμο Ιωαννιτών.

Οι βουλευτές επισημαίνουν, ότι σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών, ξεκινάει η υλοποίηση έργων που αλλάζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, προστατεύουν το περιβάλλον, συμβάλλουν στην ανάπτυξη και προσθέτουν πως θα ακολουθήσουν και άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Στην ίδια ανακοίνωση, ωστόσο, υπογραμμίζουν: «Οφείλουμε να τονίσουμε, ότι για να φτάσουμε σε αυτό το συγκεκριμένο έργο, χρειάστηκε πολύ δουλειά, ισχυρή πολιτική βούληση, αλλά και η επιβεβλημένη συνεργασία, που δεν είχε υπάρξει στο παρελθόν και βεβαίως επιλογές που δίνουν προτεραιότητα σε έργα ουσίας, που μπορούν να αποτελέσουν πυλώνα ανάπτυξης».

Οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, τονίζουν επίσης, πως για τους ίδιους, ιδιοκτήτης όλων αυτών των πρωτοβουλιών είναι ο λαός των Ιωαννίνων και συνεχίζουν: «Δεν χαρίζουμε, ούτε πριμοδοτούμε σε καμία κατεύθυνση. Προσπαθούμε, όπως και έχουμε υποχρέωση, να ανταποκριθούμε με ευθύνη και συνέπεια στις πραγματικές προτεραιότητες και όχι σε έργα βιτρίνας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα