Βουλή: O Ν. Παππάς απαντάει σήμερα στην ερώτηση για το ταξίδι στη Βενεζουέλα

Ανεβαίνουν σήμερα οι τόνοι στη Βουλή, καθώς ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς θα απαντήσει στην ερώτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου για το ταξίδι στη Βενεζουέλα.

Η συζήτηση (στις 10:00) αναμένεται να είναι σε πολύ υψηλούς τόνους, αφού η πολιτική αντιπαράθεση έχει χτυπήσει κόκκινο, μετά και τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα για το ταξίδι που είχε κάνει το 2013 ο Νίκος Παππάς.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει εκτοξεύσει πυρά για το ταξίδι και τις σχέσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής με το συγκεκριμένο επιχειρηματία στη Βενεζουέλα, ενώ από την πλευρά της κυβέρνησης υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό.

Η συζήτηση στη Βουλή είναι προγραμματισμένη για τις 10:00.

Η ερώτηση Βενιζέλου
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είχε καταθέσει τη Δευτέρα ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τις επισκέψεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, στη Βενεζουέλα.
«Ο δημοσιογράφος Ιάσων Πιπίνης, που γνωρίζει εις βάθος τα θέματα της Λατινικής Αμερικής, σε εκτενές ρεπορτάζ του (Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής 2.4.2017) τεκμηριώνει με μαρτυρίες και φωτογραφικό υλικό την πραγματοποίηση επίσκεψης στη Βενεζουέλα, το 2013, του τότε διευθυντή του γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και νυν Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, τις επαφές του με συγκεκριμένο επιχειρηματία, τη μεταφορά του με το ιδιωτικό αεροσκάφος και τη φιλοξενία του σε ξενοδοχείο του επιχειρηματία αυτού σε νησί της Καραϊβικής, με τη συνοδεία Κύπριου δικηγόρου», τονίζει στην ερώτησή του, ο κ. Βενιζέλος.
Παράλληλα, έθετε στον κ. Τσίπρα τα εξής ερωτήματα:
-Εάν αυτού του τύπου οι επαφές με κυβερνητικούς ή επιχειρηματικούς παράγοντες της Βενεζουέλας συνεχίστηκαν και μετά τον Ιανουάριο του 2015 από την Ελληνική κυβέρνηση, μέλη ή στελέχη της.
-Εάν αυτού του τύπου οι επαφές επηρέασαν και πώς πολιτικές επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης από τις 26.1.2015 έως σήμερα.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα