Βολιβιανός υπ.Άμυνας για την αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία:«Ήταν δολοφονία»

Σε καταγγελία-σοκ σχετικά με το αεροπορικό δυστύχημα στην Κολομβία, το οποίο ξεκλήρισε την βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομάδα της Σαπεκοένσε προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Βολιβίας, Reymi Ferreira, ο οποίος χαρακτήρισε το δυστύχημα ως «έγκλημα».
«Σε τελική ανάλυση, δεν είναι ένα ατύχημα, ήταν ένα έγκλημα, αυτό που έχει συμβεί στο Μεντεγίν ήταν μια δολοφονία. Αν ο πιλότος είχε τηρήσει ό, τι απαιτείται από τους κανονισμούς, δηλαδή να προσγειωθεί στο Cobija (πόλη της Βολιβίας στα σύνορα με τη Βραζιλία) ή στην Μπογκοτά, όπου είχε σημάνει συναγερμός, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η τραγωδία», είπε ο Ferreira σε δημοσιογράφους.
Ο υπουργός Άμυνας της Βολιβίας προσέθεσε ότι «Αν ο πιλότος είχε δώσει το σήμα κινδύνου μέσα στον χρόνο που έπρεπε, αυτή η τραγωδία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί», ενώ κατηγόρησε τον πιλότο και επειδή δεν ανεφοδιάστηκε το αεροσκάφος.
«Δεν μπορεί να είναι σύμπτωση», σχολίασε, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο πιλότος ταξίδευε με ανεπαρκή ποσότητα καυσίμων. «Αυτό που συνέβη στο Μεντεγίν ήταν μια δολοφονία», είπε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα