Βολές Τσίπρα κατά ΔΝΤ στο Υπουργικό Συμβούλιο

Με αιχμές για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι οποίες φαίνεται να επιβεβαιώνουν την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων, ξεκίνησε την ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο για την αναπτυξιακή στρατηγική ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να υποβαθμίσει τη σημασία της στάσης που κρατάει το Ταμείο – “τα εμπόδια και τις καθυστερήσεις που θέτουν οι γνωστοί μας φίλοι κάθε φορά -” και κατά πάσα πιθανότητα οδηγούν σε νέες καθυστερήσεις το κλείσιμο της αξιολόγησης. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως “το ποτάμι δε γυρίζει πίσω”, η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα καθώς η χώρα άντεξε, το ίδιο και η οικονομία. Τώρα είπε πως «το αληθινό διακύβευμα δεν παίζεται στο χώρο συνεδρίασης τεχνικών κλιμακίων αλλά στην πραγματική οικονομία». Αναφερόμενος σε «εκείνους που έχουν ευθύνη για τις βαριές συνταγές» που ακολούθησε η χώρα στα χρόνια της κρίσης υπογράμμισε ότι «η πραγματικότητα τους έχει ξεπεράσει κι έχει κάνει το σκοπό τους παράφωνο που δεν μπορεί κανείς να τον ακούει για πολύ».

Κατά τον πρωθυπουργό η αντοχή και η ανάκαμψη της οικονομίας μας οδηγούν στην υπέρβαση της ύφεσης και σιγά σιγά στην υπέρβαση της κρίσης. «Είμαστε σε θέση να συνθέσουμε εμείς τη μουσική την άνοιξη της ελληνικής οικονομίας» είπε. Το ζητούμενο είναι η αναπτυξιακή προοπτική να αρχίσει να γίνεται αισθητή στην κοινωνία και την κοινωνική πλειοψηφία με όρους σταθερής και αξιοπρεπώς αμειβόμενης εργασίας και κοινωνική ασφάλιση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα