(ΒΙΝΤΕΟ)Βίαια επεισόδια στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Χειμάρρας-Σκληρή καταδίκη απο το ΥΠΕΞ

Νέα ένταση στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας. Βίαια επεισόδια έλαβαν χώρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χειμάρρας την Πέμπτη, με ομογενείς να καταγγέλλουν συστηματική άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας σε βάρος των κατοίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερις ταραχοποιοί εισέβαλαν στο χώρο της συνεδρίασης και άρχισαν να βιαιοπραγούν σε βάρος των συγκεντρωμένων, ενώ ένας άνθρωπος τραυματίστηκε ελαφρά.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την έντονη ανησυχία και την καταδίκη του για «τα απαράδεκτα περιστατικά άσκησης βίας που διαδραματίστηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χειμάρρας», εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Το ΥΠΕΞ καλεί την αλβανική κυβέρνηση «να ανταποκριθεί στις διεθνείς και ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, καθώς και στις απαιτήσεις που επιβάλλει ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, τηρώντας τις δεσμεύσεις της ως προς την ελληνική εθνική μειονότητα και διασφαλίζοντας την προστασία όλων των δικαιωμάτων των μελών της, συμπεριλαμβανομένου ασφαλώς του δικαιώματος στην ιδιοκτησία».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα