Βερολίνο: Σφοδρές συγκρούσεις για την κατάληψη «Rigaer 94» (Βίντεο – Φωτογραφίες)

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η περιοχή γύρω από την γνωστή κατάληψη Rigaer 94 στο ανατολικό τμήμα του Βερολίνου, όταν αστυνομικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν με σκοπό την εκκένωσή της.

Δεκάδες μέλη της κατάληψης με το που αντίκρυσαν τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και το ελικόπτερο της αστυνομίας που πετούσε πάνω από το κτίριο, κινητοποιήθηκαν  με αποτέλεσμα να γίνουν σφοδρές συγκρούσεις.

Κατά την διάρκεια των συγκρούσεων η αστυνομία έκανε ρίψη χημικών, αλλά και κρότου λάμψης. Από την πλευρά τους οι διαδηλωτές απάντησαν με πέτρες και με βόμβες μολότοφ.

Από τις σφοδρές συγκρούσεις τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί ενώ έγιναν τέσσερις συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και ένας 22 χρονος με την κατηγορία παρακώλησης των αστυνομικών αρχών, καθώς έριχνε με λέιζερ στο ελικόπτερο της αστυνομίας που πετούσε πάνω από το σημείο.

Να  σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται αστυνομικές επιχειρήσεις στην συγκεκριμένη κατάληψη. Υπενθυμίζουμε πως τον Ιούλιο του 2016 είχαν πραγματοποιηθεί μεγάλες διαδηλωσεις ενάντια στην καταστολή των καταλήψεων (και της συγκεκριμένης). Τότε είχαν σημειωθεί σφοδρές συγκρούσεις με δεκάδες συλλήψεις, αλλά και τον τραυματισμό 120 αστυνομικών, ενώ οι αρχές τότε τις είχαν χαρακτηρίσει ως τις «πιο επιθετικές και βίαιες των τελευταίων πέντε ετών».

</
 




Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα