Βερολίνο: Έρευνα για την απαγωγή Βιετναμέζου υπηκόου

Την έρευνα για την φερόμενη απαγωγή του βιετναμέζου Τριν Χουάν Θαν, πρώην στελέχους της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PetroVietnam, ο οποίος, όπως καταγγέλλει το Βερολίνο, απήχθη τον περασμένο μήνα από πράκτορες των βιετναμικών μυστικών υπηρεσιών, ανέλαβε σήμερα η γερμανική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία.

Ο επικεφαλής του γραφείου της Εισαγγελίας ανέφερε πως η έρευνα εστιάζεται στην υποψία δραστηριοποίησης ξένων μυστικών υπηρεσιών και στην παράνομη στέρηση ελευθερίας.

Την έρευνα είχε αρχίσει η εισαγγελία του Βερολίνου.

Αποδεικτικά στοιχεία έδειξαν ότι ο Θαν και μια γυναίκα αγνώστων στοιχείων σύρθηκαν με τη βία εντός ενός οχήματος σε ένα δρόμο του Βερολίνου την Κυριακή 23 Ιουλίου, ανέφεραν οι εισαγγελικές αρχές με ανακοίνωσή τους.

“Με δεδομένα τα έως τώρα στοιχεία της έρευνας, εικάζεται ότι τα θύματα μεταφέρθηκαν στην πρεσβεία του Βιετνάμ στο Βερολίνο και από εκεί στο Βιετνάμ”, υπογραμμίζεται.

“Με βάση τα στοιχεία αυτά, το γραφείο της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας ανέλαβε την έρευνα”, πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Την προηγούμενη εβδομάδα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε το Βιετνάμ ότι βρίσκεται πίσω από την απαγωγή του Θαν.

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι το Βιετνάμ δεν απάντησε στο αίτημα έκδοσης του Τριν Χουάν Θαν, ο οποίος είχε αιτηθεί άσυλο στην Γερμανία και βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για ατασθαλίες και κακοδιαχείριση στην χώρα του και πρόκλησης ζημιών ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων στην PetroVietnam.

Έπειτα από την χθεσινή εξέλιξη, το Βερολίνο τόνισε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει μέτρα σε βάρος του Ανόι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα