Βενιζέλoς: Σε πολιτικό αδιέξοδο ο ΣΥΡΙΖΑ, διαμορφώνει συνθήκες πολιτικής παρακμής

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ ÊÏÉÍÏÂÏÕËÅÕÔÉÊÇÓ ÏÌÁÄÁÓ ÔÏÕ ÐÁÓÏÊ (PHASMA/M.KARAGIANNIS)Την εκτίμηση πως η κυβέρνηση έχει βρεθεί σε πολιτικό αδιέξοδο εξαιτίας του φιάσκου με τις τηλεοπτικές άδειες, εξέφρασε από τη Λάρισα όπου βρίσκεται σήμερα ο Βαγγέλης Βενιζέλος, συμπληρώνοντας παράλληλα, πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ διαμορφώνουν συνθήκες πολιτικής παρακμής με επιπτώσεις στην καρδιά του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

«Η κυβέρνηση δεν έχει βρεθεί μόνον σε πολιτικό αδιέξοδο, έχει διαμορφώσει συνθήκες πολιτικής παρακμής και η παρακμή αυτή επηρεάζει την καρδιά του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, τους θεσμούς» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ πρόσθεσε: «Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η οικονομία δεν μπορεί να ξεπεράσει τον φραγμό της ύφεσης, δηλαδή τις επιπτώσεις της πολιτικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ιδίως το πρώτο εξάμηνο του 2015, αλλά και όλη την περίοδο από τότε που εξελέγη μέχρι σήμερα.

Ενώ η χώρα χρειάζεται κινητοποίηση όλων των δυνάμεων, εθνικό σχέδιο και στρατηγική, αυτό δεν υπάρχει. Γίνονται κινήσεις άτσαλες και τελικά βλαπτικές και για την οικονομία και για τη δημοκρατία».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ως «αυτονόητη» την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Για εμένα ως καθηγητή του συνταγματικού δικαίου είναι πράγματα αυτονόητα. Είχαμε επιμείνει στην αντισυνταγματικότητα του λεγόμενου νόμου Παπά, από την πρώτη στιγμή, από το φθινόπωρο του 2015. Οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που είχαμε αναπτύξει στη βουλή έγιναν καθ’ ολοκληρίαν δεκτές από την ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μόνον όποιος είναι παντελώς άσχετος ή είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει με θράσος και χυδαιότητα τους θεσμούς, δεν καταλαβαίνει τα πράγματα αυτά.»

ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΠΟ Ν.Δ.

«Εκλογές δεν μπορεί να επιβάλει η αντιπολίτευση» απάντησε κληθείς να σχολιάσει το διαρκές αίτημα της Νέας Δημοκρατίας το τελευταίο διάστημα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. «Οι εκλογές, είπε μεταξύ άλλων, θα ήταν η σωστή επιλογή για τον κ. Τσίπρα αν είχε αίσθηση του εθνικού συμφέροντος κι αν είχε και μία μέριμνα κάπως διορατική για την παράταξή του. Διότι η παραμονή αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία είναι ο πιο δυσμενής παράγοντας όχι μόνον για τους θεσμούς αλλά και για την οικονομία. Η αλλαγή του πολιτικού συστήματος, περιβάλλοντος, είναι βασική προϋπόθεση για να μπορέσουμε να ασχοληθούμε όλοι μαζί για την εθνική ανάκαμψη. Είναι εφικτή. Υπάρχουν μέσα στη χώρα ενδογενείς πόροι, ενδογενείς δυνάμεις που μπορούν να το κάνουν αυτό, αλλά δυστυχώς εγκλωβίζονται στην υφιστάμενη πολιτική κατάσταση. Στο συσχετισμό δυνάμεων που διαμορφώθηκε από τον Ιανουάριο του 2015 και μετά.»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΛΥΔΩΡΑ

Σχολιάζοντας τέλος την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόσωπο του Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του ΕΣΡ, υποστήριξε πως «ήταν τόσο προκλητικό και απλοϊκό σχέδιο στη σύλληψη του, που έβλαψε τους εμπνευστές του».

Πηγή: onlarissa

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα