Βενιζέλος: Αντισυνταγματικό το Δημοψήφισμα

benΟ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, έθεσε ζήτημα αντισυνταγματικότητας επί του περιεχομένου της πρότασης της κυβέρνησης για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Ο κ.Βενιζέλος δήλωσε ότι  η πρόταση του υπουργικού συμβουλίου για δημοψήφισμα συνιστά συνταγματική εκτροπή και υπογράμμισε ότι αυτό που κάνετε είναι απόπειτα υφαρπαγής ψήφου, δηλαδή απόπειρα πραξικοπήματος.

Επίσης, έθεσε θέμα έγκρισης της κυβερνητικής πρότασης με αυξημένη πλειοψηφία 3/5 διότι -όπως υποστηρίζει- συνιστά θέμα στρατηγικού προσανατολισμού της χώρας. Τόνισε ότι το «ναι» στη δραχμή σημαίνει αβεβαιότητα και ανασφάλεια και διερωτήθηκε:

«Είναι επίσημα τα δύο έγγραφα της ελληνικής και της πρότασης των δανειστών επί τη βάση των οποίων θέλετε δημοψήφισμα; Ποιες είναι οι διαφορές τους;».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ.Φορτσάκης επικρότησε τα επιχειρήματα του κ.Βενιζέλου, σημειώνοντας ότι  υπάρχει ένα σχέδιο  που έχει καταστρωθεί εδώ και καιρό, για να οδηγηθεί η χώρα εκτός Ευρώπης.

Η κ.Λυμπεράκη απο το Ποτάμι δήλωσε ότι το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας του δημοψηφίσματος πρέπει να το κρίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το ΚΚΕ απο τη μεριά του δήλωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα αντισυνταγματικότητας,ωστόσο πρότεινε να τεθεί σε δημοψήφισμα ερώτημα για αποχώρηση από την Ε.Ε. και κατάργηση μνημονίων και μνημονιακών νόμων, καθώς και απόρριψης τόσο της πρότασης των δανειστών, όσο και της κυβέρνησης.

H απάντηση του Νικου Φίλη στον Ευάγγελο Βενιζέλο :

Η κυβέρνηση θέλει να στείλει το μήνυμα ότι στη διαπραγμάτευση έχει τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί της. Να εκφραστεί η αξίωση του ελληνικού λαού να μην συνεχιστεί η καταστροφική πορεία της χώρας. «Μας κατηγορεί ο κ. Βενιζέλος για πραξικοπηματικές πράξεις,ο υπότροπος τέτοιων πρακτικών;»

Ο κ.Κατρούγκαλος για το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας:

Προσχηματικά τα επιχείρηματα της αντιπολίτευσης. Δεν υπάρχει κανένα θέμα αντισυνταγματικότητας εξηγησε ο αν. υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα