Βενεζουέλα: Τεθωρακισμένο έπεσε πάνω σε διαδηλωτές(Φώτο+Βίντεο)

Η Βενεζουέλα κάθε ημέρα που περνάει δείχνει να βυθίζεται όλο και πιο πολύ στο χάος και την καταστολή. Ο απολογισμός της άγριας καταστολής της αντιπολίτευσης από το αυταρχικό καθεστώς του Νικολάς Mαδούρο είναι 35 νεκροί και περισσότεροι από 300 τραυματίες.

Στις μεγάλες πόλεις της χώρας επικρατεί απόλυτο χάος, με τους διαδηλωτές να προστατευτούν απ΄οτη διαρκώς κλιμακούμενη βία της αστυνομίας εναντίον τους.

Σε σοκαριστικό βίντεο που μετέδωσε το NBC βλέπουμε ένα τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας να πατά εν ψυχρώ διαδηλωτές στη μέση του δρόμου.

Ήδη γίνεται λόγος για ανεπίσημο εμφύλιο πόλεμο στη χώρα και αμφισβητείται ο αριθμός των 35 νεκρών, ο οποίος ούτως ή άλλως προέρχεται από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ανάμεσα στους 300 τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο είναι και οι βουλευτές Φρέντι Γκεβάρα και Χούλιο Μοντόγια.

Ηγέτης φοιτητικής οργάνωσης το τελευταίο θύμαΗγετικό στέλεχος φοιτητικής παράταξης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας γενικής φοιτητικής συνέλευσης στο πανεπιστήμιό του, κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων εναντίον της κυβέρνησης Μαδούρο και του σχεδίου του για την αναθεώρηση του Συντάγματος, γνωστοποίησε η εισαγγελία. Ο νεαρός «βρισκόταν μέσα σε μια φοιτητική συνέλευση. Στο τέλος της, ένας από τους παριστάμενους τον πλησίασε και τον πυροβόλησε επανειλημμένα. Κατόπιν διέφυγε με μοτοσικλέτα», σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Ο Νίκολας Μαδούρο, ωστόσο, επιμένει ότι δεν έχει εκτραχυνθεί η κατάσταση, και κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι επιχειρεί να προκαλέσει πραξικόπημα εναντίον του. Σε πρόσφατη τοποθέτησή του μέσω βίντεο, ενώ έπαιζε γκολφ, ρίχνει και πάλι την ευθύνη σε… ξένες δυνάμεις που στηρίζουν την αντιπολίτευση, και υπόσχεται μεγάλες εκπλήξεις, χωρίς να εξηγεί τι εννοεί.

Στις ΗΠΑ βουλευτές κατάφεραν να περάσουν την πρότασή τους για παροχή βοήθειας στη χώρα, ύψους 10 εκατ. δολαρίων για προμήθειες σε τρόφιμα και φάρμακα, και ζήτησαν νέες κυρώσεις εναντίον της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, προκειμένου να λάβει τέλος η κατάσταση πολιορκίας του λαού της χώρας και το δράμα που βιώνει το τελευταίο διάστημα.


Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα