Βενεζουέλα: Πλήθος πυρπολεί νεαρό άνδρα(Βίντεο +18)

Κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Καράκας της Βενεζουέλας, πλήθος διαδηλωτών έβαλαν φωτιά σε έναν άνθρωπο, αφού προηγουμένως τον είχαν ξυλοκοπήσει άγρια και τον είχαν περιλούσει με εύφλεκτο υγρό.

Ο 21χρονος νεαρός  νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαίρι και με εγκαύματα Α και Β βαθμού σε πάνω από το 80% του σώματός του, ως αποτέλεσμα της δολοφονικής επίθεσης.

Εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης, ύψους 26.427.382,21 ευρώ, για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2017, για την καταβολή του ΕΚΑΣ στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) για τον Μάιο του 2017.

Αυτό προβλέπει σχετική απόφαση την οποία υπογράφει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήθος θεώρησε ότι ήταν Τσαβίστας – δηλαδή υποστηρικτής του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές δέχτηκε την επίθεση γιατί μάρτυρες τον είδαν να κλέβει, χωρίς όμως ούτε το ένα αλλά ούτε και το άλλο ενδεχόμενο να έχουν επιβεβαιωθεί.

Ο Πρόεδρος της χώρας, Νικολά Μαδούρο κατήγγειλε τους διαδηλωτές πως προέβησαν σε απάνθρωπες πράξεις, στους δρόμους της Βενεζουέλας.

«Δεν είχαμε δει ποτέ ξανά [σ.σ. στους δρόμους της χώρας] να βάζουν φωτιά σε έναν άνθρωπο, όπως κάνουν οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε ο Μαδούρο ενώ ταυτόχρονα κάλεσε σε μια «πορεία για την ειρήνη» αύριο Τρίτη.

«Ο άνθρωπος αυτός δέχθηκε χτυπήματα, σχεδόν τον λίντσαραν γιατί κάποιος φώναξε πως ήταν Τσαβίστας ή γιατί κάποιος άλλος φώναξε πως τον έκλεβε», σημείωσε ο Μαδούρο.

Η κυβέρνηση κατηγορεί την αντιπολίτευση καθώς και τις ΗΠΑ ότι βρίσκονται πίσω από τις διαδηλώσεις και τις ταραχές που έχουν εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα ενώ οι διαδηλωτές ανταπαντούν ότι δεν είναι υποκινούμενοι από κανέναν, αλλά μόνο από τις πολιτικές της κυβέρνησης, την αντισυνταγματικότητα των αποφάσεων του προέδρου, τις πολιτικές λιτότητας και την οικονομία η οποία έχει καταρρεύσει.

Γεγονός είναι, ότι στις διαδηλώσεις το πλήθος είναι πολλές φορές ετερόκλητο και όχι ομοιογενές με τους συμμετέχοντες να είναι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, υποστηρικτές πιο νεοφιλελεύθερων πολιτικών, άνθρωποι από τα κατώτερα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα ή μικρομεσαίοι που είδαν με την κατάρρευση της εγχώριας οικονομίας – η οποία κατά κύριο λόγο βασίζεται στις εξαγωγές πετρελαίου και κόκας, να χάνουν και οι ίδιοι τα προνόμιά τους και την οικονομική τους ευμάρεια.

Ανεξάρτητο διεθνές κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις έχουν κάνει και αναρχικοί.

Από την 1 η Απριλίου ολόκληρη η… Βενεζουέλα είναι στους δρόμους διαδηλώνοντας ενάντια στην κρατική αυθαιρεσία του Μαδούρο καθώς και των αντισυνταγματικών του αποφάσεων αναφορικά στην αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά και στις δικαστικές εξουσίες. Οι νεκροί από τις διαδηλώσεις έχουν φτάσει τα 50 άτομα.

Venezuelan Protestors Set Fire To Young Black Man

WARNING – GRAPHIC IMAGES | The right-wing opposition's violence continues for its 50th day in Venezuela this time they set a young 21 year-old on fire.

Δημοσιεύτηκε από teleSUR English στις Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα