Βενεζουέλα: Διαδηλώσεις γυναικών κατά και υπέρ του Μαδούρο

 

Οι γυναίκες κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους της Βενεζουέλας, προερχόμενες από δύο στρατόπεδα. Από τη μία εκείνες που είναι εχθρικά διακείμενες στην κυβέρνηση υπό το Νικολάς Μαδούρο προκειμένου να καταγγείλουν την «καταστολή» που υφίσταται η αντιπολίτευση και από την άλλη εκείνες που υποστηρίζουν τον πρόεδρο της χώρας για να απευθύνουν έκκληση να μπει ένα τέλος στα βίαια επεισόδια που συγκλονίζουν την χώρα και έχουν στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 36 ανθρώπους σε διάστημα ενός μήνα.

Την ώρα που στην κεφαλή της πορείας τους βρίσκονταν βουλευτές και στελέχη της αντιπολίτευσης, που δεν δείχνει διατεθειμένη να σταματήσει τις κινητοποιήσεις, εκατοντάδες γυναίκες, ντυμένες στα λευκά, διαδήλωσαν έως το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, στο κέντρο του Καράκας. Ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τη βίαιη απώθηση των διαδηλωτών από τις αρχές στις προηγούμενες κινητοποιήσεις κυρίως με την χρήση δακρυγόνων.

Πολλοί σταθμοί του μετρό της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας έκλεισαν, με αφορμή τη διαδήλωση, ενώ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού είχαν αναπτυχθεί στις στρατηγικής σημασίας κεντρικές λεωφόρους.

«Η δικτατορία αναβιώνει τις τελευταίες ημέρες και ο Μαδούρο το γνωρίζει, για αυτό ακριβώς το επίπεδο της καταστολής ανέρχεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα» κατήγγειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πρώην βουλευτίνα Μαρία Κορίνα Ματσάντο.

Από την πλευρά της η Άσια Βιγιέγκας, υφυπουργός για την Ισότητα των Φύλων, έκανε γνωστό ότι γυναίκες έχουν παράλληλα συγκεντρωθεί στο Καράκας για να στηρίξουν τον Σοσιαλιστή πρόεδρο της χώρας. Πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας έως το κτίριο του υπουργείου Άμυνας.

«Δεν θέλουμε ούτε ενθαρρύνουμε τον πόλεμο, στοιχηματίζουμε υπέρ της ειρήνης» συμπλήρωσε η ίδια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα