Βελτιώνεται η κατάσταση με τη φωτιά στα Κύθηρα 

Η φωτιά είναι σε εξέλιξη, αλλά η εικόνα είναι λίγο καλύτερη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που επίσης ανέφερε ότι δεν απειλήθηκαν σπίτια κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιούν ρίψεις νερού 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 61 πυροσβέστες με 23 οχήματα και 57 πεζοπόρο τμήμα.

Η φωτιά ξέσπασε στις 11 το πρωί της Παρασκευής, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοπόταμου και οι δυνατοί άνεμοι δυσκόλεψαν τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Πύργο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κούμανη της Ηλείας.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Φωτιά στην Υάμεια Μεσσηνίας

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 8:30 το πρωί του Σαββάτου, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Υάμεια Μεσσηνίας.

Επί τόπου βρίσκονται και επιχειρούν 18 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου «Καναντέρ» και άλλα τρία τύπου «Πετζετέλ».

Νέα φωτιά στο Ίλιον

Φωτιά ξέσπασε το πρωί του Σαββατου, στην οδό Πανοράματος, στο Ίλιον Αττικής.

Ταυτόχρονα, είναι οριοθετημένη πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές σε δασική έκταση στην περιοχή Καφενεδέλια Λέσβου, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές στους Αγίους Αναργύρους Σπετσών, στο Λαγονήσι Αττικής (συμβολή της Λεωφόρου Αναβύσσου με την οδό Παναγούλη) και στο Γαλάτσι, κοντά στο Αλσος Βεΐκου.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Υψηλός παραμένει και για σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς (δείκτης 3), σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα