Βελγικός Τύπος: Συναίνεση της Merkel στις προτάσεις Macron

Με τη Σύνοδο Κορυφής για τα Ψηφιακά που διεξάγεται στο Ταλίν της Εσθονίας, καθώς και με την ευρύτερη συζήτηση για το μέλλον της ΕΕ, η οποία αναμενόταν να απασχολήσει τους ευρωπαίους ηγέτες ασχολείται εκτενώς ο βελγικός Τύπος.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα L’ Echo επικεντρώνεται στην απάντηση της ‘Angela Merkel στις προτάσεις του Emmanuel Macron, τις οποίες χαρακτήρισε μία «καλή βάση», δηλώνοντας πως «υπάρχει μεγάλη συναίνεση μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας σε σχέση με το μέλλον της Ευρώπης». Μια απάντηση την οποία, όπως τονίζει το δημοσίευμα, όλοι περίμεναν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών και την αποδυνάμωση της καγκελαρίου. Το Βερολίνο, ωστόσο, σημειώνει η εφημερίδα, παραμένει επιφυλακτικό ως προς τις μορφές που θα μπορούσε να πάρει μία Ευρώπη πολλών ταχυτήτων, ενώ επισημαίνεται ότι δεν επέδειξαν όλοι τον ίδιο ενθουσιασμό για τις ιδέες του Macron.

Η εφημερίδα Le Soir από την πλευρά της μιλά για επιθυμία των “28” να προωθήσουν την ψηφιακή ανάπτυξη. Κατά την εφημερίδα είναι γεγονός ότι η Ευρώπη υστερεί και το ζητούμενο είναι όχι τόσο το θέμα της φορολόγησης των κολοσσών του διαδικτύου όσο το να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να ηγηθεί της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης. Σε σχέση με το δείπνο των ηγετών και την πολιτική συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του Βέλγου Πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ, o οποίος, εμφανώς ικανοποιημένος από την ομιλία του Γάλλου Προέδρου, ισχυρίζεται ότι όσα είπε ο Macron είναι αυτά που εδώ και καιρό υποστηρίζει το Βέλγιο, επιβεβαιώνοντας ότι η χώρα του επιθυμεί να παίξει έναν ρόλο στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και να βρίσκεται μέσα στο πιλοτήριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα