ΒΒC: H Ελλάδα πνίγεται στα σκουπίδια

Στην ιστοσελίδα του το BBC, περιγράφει μέσω ρεπορτάζ που φιλοξενεί, την κατάσταση στην Αθήνα με το σωρό των σκουπιδιών που έχει κατακλύσει τους δρόμους εξαιτίας των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

“Σωροί σκουπιδιών έχουν συσσωρευτεί σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα από την αρχή της εβδομάδας”, αναφέρει το BBC, τονίζοντας ότι οι “τουριστικές περιοχές είναι ανάμεσα σε αυτές που έχουν επηρεαστεί χειρότερα”.

Προβλήματα αναφέρονται, επίσης, στη Θεσσαλονίκη και την Κέρκυρα, προσθέτει.
Αναφερόμενο στις κινητοποιήσεις, το BBC εξηγεί πως το διακύβευμα είναι οι θέσεις εργασίας έως και 10.000 συμβασιούχων, καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους. Κάνει, μάλιστα, αναφορά στα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, με τους διαδηλωτές να καίνε σκουπίδια και να πετούν μπογιές στο κτίριο.

“Οδηγώντας στις κεντρικές γειτονιές της Αθήνας σήμερα το πρωί, δεν μπορείς να μην προσέξεις τους σωρούς σκουπιδιών σε κάθε γωνιά. Οι πεζοί κρατούν τις μύτες τους καθώς περνούν τα οδοφράγματα των σκουπιδιών και μερικές φορές περνούν στο απέναντι πεζοδρόμιο. Η κατάσταση χειροτερεύει κοντά σε επιχειρήσεις όπως εστιατόρια, τα οποία έχουν καθημερινά μεγάλους όγκους απορριμμάτων”, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η δυσωδία συνδυάζεται και με την υψηλή θερμοκρασία που σήμερα άγγιξε τους 32 βαθμούς Κελσίου και αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, σημειώνει το BBC.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα