Βασιλίτσα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο του σκιέρ

«Κάκωση στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης και συνοδά στοιχεία κρυοπληξίας» διαπιστώθηκαν στη σορό του άτυχου σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα, ενώ έκανε snowboard με την παρέα του, στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας Γρεβενών την Παρασκευή.

Αυτό τόνισε ο ιατροδικαστής Ιωάννης Φούντος, σε δηλώσεις του έξω από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης, μετά τη νεκροψία – νεκροτομή που διενήργησε.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΜΠΕ στην περιοχή, ο νεαρός μαζί με μια παρέα πέντε φίλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό έφθασαν το βράδυ της Πέμπτης σε ξενώνα του χιονοδρομικού κέντρου, το οποίο ήταν κλειστό.

Το πρωί της Παρασκευής, κάνοντας πεζοπορία, έφτασαν σε βουνοπλαγιά και ξεκίνησαν την κατάβασή τους με χιονοσανίδες. Στο σημείο εκείνο φαίνεται ότι υπήρξε κατολίσθηση που είχε ως αποτέλεσμα να τον παρασύρει.

Οι φίλοι του κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον απεγκλωβίσουν από τα χιόνια και με το ειδικό όχημα του χιονοδρομικού κέντρου, που είχε φθάσει ήδη στο σημείο, ο νεαρός μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο που σταθμεύει μονίμως στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού και ξεκίνησε αμέσως διακομιδή του στο νοσοκομείο Γρεβενών.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Γρεβενών προσπαθούσαν για περισσότερο από μιάμιση ώρα να τον σώσουν, όμως τελικά δεν τα κατάφεραν.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα