Βασίλης Οικονόμου: Την Ελλάδα τη διοικούν οι… μαμάδες

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Espresso, ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε βέβαιος ότι «τη χώρα τη διοικούν οι μαμάδες», είπε πως δεν περίμενε ποτέ να δει τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό, χαρακτήρισε αυθεντικό τον Παύλο Πολάκη και παραδέχτηκε ότι του έχουν πει πως τα μούσια του δεν ταιριάζουν πολύ με τη Νέα Δημοκρατία.

«Τον θεωρώ αυθεντικό. Στο τελευταίο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ, το 1995, ήμουν εγώ, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παύλος Πολάκης μαζί. Ημουν φοιτητής τότε του Πολιτικού της Νομικής και ο πρωθυπουργός νέο φιντανάκι του Συνασπισμού. Ο Πολάκης ήταν της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Στα κόμματα της Αριστεράς υπάρχει ιεραρχία. Ο Τσίπρας λοιπόν ήταν νεαρός μαθητευόμενος κι ο Πολάκης βετεράνος αρχηγός των ΕΑΚ.

Αλληλογνωριζόμαστε λοιπόν πολύ…

Εκείνο το συμβούλιο έληξε άδοξα. Μας επιτέθηκε μια ομάδα κουκουλοφόρων αναρχικών στο αμφιθέατρο της Θεολογικής και το διέλυσε. Δεν μαζευτήκαμε ποτέ ξανά, οπότε έμεινε ως το τελευταίο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ.

Στη χώρα μας, δυστυχώς, και αναφέρομαι συνολικά στην κυβέρνηση, «τη φράξια του Μπανιά» την κάναμε καθεστηκυία τάξη. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι είμαστε ικανοί για όλα», λέει.

Ερωτώμενος αν πίστευε τότε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα γινόταν μια ημέρα πρωθυπουργός, ο Βασίλης Οικονόμου απαντά: «Ούτε μία στο δισεκατομμύριο».

«Το πιο απίστευτο είναι να βλέπω τον αρχηγό των ΕΑΚ, τον Πολάκη, υπουργό κυβερνήσεως Μνημονίων… Απίστευτο».

«Μου έχουν πει ότι αυτό το λουκ δεν ταιριάζει πολύ με τη ΝΔ»

«Τα μούσια μου αρέσουν, αν και μου έχουν πει ότι αυτό το λουκ δεν ταιριάζει πολύ με τη Ν.Δ.

Εγώ όμως δεν πιστεύω ότι πρέπει να φτιάξω έτσι τη φάτσα μου ώστε να είμαι πολιτικά ορθός», απαντά.

«Μέχρι και μουστάκι θα σε βάλουν να ξυρίσεις» οι δεξιοί, όπως χαρακτηριστικά έλεγε παλιά ελληνική ταινία…

«Δεν νομίζω. Απλά θα πρέπει να συμβιβαστούν με το ότι η Ν.Δ. θα έχει έναν γενειοφόρο βουλευτή», σημειώνει.

Για τις αλλαγές κομμάτων

Σε άλλη ερώτηση για τα κόμματα που έχει αλλάξει, ο Βασίλης Οικονόμου λέει: «Οι αλλαγές έγιναν όλες μέσα στον μνημονιακό κύκλο. Η θέση μου είναι στο κοινωνικό Κέντρο. Ετσι αυτοπροσδιορίζομαι. Δεν ήμουν των αριστερών γραμμών ποτέ, και στο ΠΑΣΟΚ.

Οταν αποφάσισα να πάω στη Ν.Δ., είχα στηρίξει ήδη την τρικομματική κυβέρνηση μέσω της ΔΗΜ.ΑΡ. τότε. Ημουν ανεξάρτητος βουλευτής και είχα αποφασίσει να σταματήσω την ενεργό πολιτική. Τότε λοιπόν, στο «παρά ένα», υπήρξε η τιμητική πρόταση Σαμαρά και δέχτηκα. Δεν ήταν κάτι εύκολο».

»Πήγα τελείως αντίθετα προς το ρεύμα της εποχής. Τότε όλοι από τον χώρο της Κεντροαριστεράς πήγαιναν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν εξτρίμ απόφαση κι έφαγα πολλή κριτική από τους αριστερούς συντρόφους. Ελεγαν ότι ακολούθησα τη Δεξιά αυτοί οι ίδιοι που κάνουν σήμερα «καραδεξιά σταδιοδρομία» υπό την ηγεσία του κυρίου Τσίπρα», αναφέρει.

Το «παιδί» και οι μαμάδες

Ο Βασίλης Οικονόμου μίλησε και για τους ψηφοφόρους που του ζητούν να βρει δουλειά «στο παιδί για να κάνει και οικογένεια». «Και λέω: “Στα πόσα ευρώ εσύ κάνεις οικογένεια;”. Αν βάλεις τέτοιο όριο, δεν ξεκινάς ποτέ. Ποιο είναι το όριο για τη δημιουργία οικογένειας; Κανείς σήμερα δεν θυσιάζει την ποιότητα ζωής του, τον εγωισμό του, δηλαδή, για να φτιάξει οικογένεια. Σήμερα στη χώρα μας το παιδί είναι ο 35άρης ή ο 40άρης, ο μαντράχαλος. Μόνο σε αυτή τη χώρα γίνεται αυτό. Μου έρχονται στο γραφείο και μου λένε να βοηθήσουμε το παιδί, και το παιδί είναι σαρανταπεντάρης!

Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει αυτή η έννοια, «το παιδί». (…) Το παιδί, λοιπόν, δεν δίνει μάχη. Δεν φεύγει κανείς από το σπίτι. Την Ελλάδα τη διοικούν οι μαμάδες»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα