Βαρουφάκης: Τα θύματα της Γάζας καταδεικνύουν μια άλλη εξωτερική και ενεργειακή πολιτική

Κάποτε βλέπαμε σκηνές όπως οι πρόσφατες από τη Γάζα και νιώθαμε αποτροπιασμό, θεωρώντας τους εαυτούς μας συμπάσχοντες με τους Παλαιστινίους., αναφέρει σε άρθρο του ο Γιάνης Βαρουφάκης στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Αναλυτικά τι αναφέρει:

Σήμερα, έχουμε απολέσει το δικαίωμα σε αυτή την αθωότητα δεδομένου ότι οι κυβερνώντες μας, η δεύτερη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (που συνεχίζει απροκάλυπτα την πολιτική Σαμαρά και σε αυτό τον τομέα), έχουν καταστήσει την Ελλάδα συνέταιρο εκείνων που βρίσκονται από την άλλη μεριά του «φράκτη», εκείνων που χειρίζονται τα μη επανδρωμένα αεροπλάνα και τα μυδράλια που σπέρνουν τον θάνατο στους άοπλους διαδηλωτές της Γάζας.

Γιάνης Βαρουφάκης
Ως γνωστόν, η κυβέρνησή μας έχει υπογράψει πρωτόκολλο συμφωνίας για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδατανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου με το Ισραήλ και την Κύπρο, καθώς και συνεργασίας στον «αμυντικό» τομέα με το Ισραήλ.
Πρόσφατες είναι, άλλωστε, οι εικόνες του πρωθυπουργού να στέκεται χαμογελαστός δίπλα στον ακροδεξιό, βαθιά ρατσιστή, πολεμοχαρή, άξιο υπονομευτή της ειρηνευτικής διαδικασίας και ελεγχόμενο για διαφθορά από τις ισραηλινές αρχές Μπενιαμίν Νετανιάχου. Οταν αντιπαραβάλλουμε εκείνες τις εικόνες με τις νέες από τη Γάζα, η ντροπή είναι το μόνο συναίσθημα που μας αξίζει.

Το κυνικό αντεπιχείρημα είναι ότι η Ελλάδα, μια πτωχευμένη και χειμαζόμενη χώρα, δεν έχει την πολυτέλεια να προσπαθεί να βγάλει το φίδι από την τρύπα εκ μέρους των Παλαιστινίων, όσο και να νοιαζόμαστε για το δράμα τους και να συμμεριζόμαστε τον πόνο τους.

Σε μια εποχή που αντιμετωπίζουμε υπαρξιακή κρίση ως χώρα, λένε οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι (σε αγαστή αρμονία με την τρόικα εσωτερικού), έχουμε ανάγκη τα δισ. των υδατανθράκων ώστε να βγάλουμε από επάνω μας τις αλυσίδες των δανειστών. Συνεπώς, οι ευαισθησίες για τους Παλαιστινίους αποτελούν (και αυτές!) «αυταπάτες» που η Κυβερνώσα Αριστερά απεμπόλησε εδώ και καιρό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα