Βαρουφάκης στη «Guardian»: «Θα ήταν ενδιαφέρον εάν καταδικαστώ για εσχάτη προδοσία»

αρχείο λήψης (4)

Ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα «Guardian» τόνισε «Οι εκλογές ωθούν τον ΣΥΡΙΖΑ σε διάσπαση».

Επιπλέον,ο κ.Βαρουφάκης δήλωσε «Θα ήταν ενδιαφέρον εάν καταδικαστώ για εσχάτη προδοσία»ενώ διερωτάται  χαρακτηριστικά, συνομιλώντας με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας«Ας υποθέσουμε ότι γνωρίζω τον φορολογικό σου αριθμό. Και τι έγινε;»προσθέτοντας «Θα πρέπει να καταλήξουν σε μία κατηγορία, ότι προσπάθησα να δημιουργήσω λογαριασμούς για τους φορολογούμενους και ότι έβαλα μέσα σ’ αυτούς χρήματα».

Όσον αφορά στο πολιτικό του μέλλον, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε μία μελλοντική κυβέρνηση. Θα εξαρτηθεί από το είδος της κυβέρνησης, σπεύδει να διευκρινίσει η σύζυγός του, η οποία ήταν παρούσα στον επίμαχο διάλογο.Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτηρίζει φίλο του, ο τέως υπουργός εκτιμά ότι έπεσε θύμα των συμβούλων του και του «εγώ» του.«Οι εκλογές ωθούν τον ΣΥΡΙΖΑ σε διάσπαση» τονίζει παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης, καθιστώντας σαφές ότι δεν πρόκειται ούτε να ενταχθεί στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά ούτε να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα