Βαρουφάκης και 19 οικονομολόγοι ζητούν από την Ευρώπη να υποστηρίξει την Ελλάδα στο θέμα του χρέους στον ΟΗΕ

19 οικονομολόγοι, μεταξύ των οποίων,  ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο Γάλλος οικονομολόγος Τόμας Πικετί,με επιστολή τους ζητούν από την Ευρώπη να υποστηρίξει την Ελλάδα στο θέμα του χρέους που πρόκειται να συζητηθεί στα Ηνωμένα Έθνη στις 10 Σεπτεμβρίου.
varoufakis-8079658Στην επιστολή σημειώνεται πως η ελληνική κρίση κατέστησε σαφές πως ένα κράτος δεν είναι, από μόνο του, σε θέση να διαπραγματευτεί με λογικούς όρους για την αναδιάρθρωση του χρέους του μέσα στο τρέχον πολιτικό πλαίσιο.

«Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, η Ελλάδα αντιμετώπισε από τους πιστωτές μια πεισματική άρνηση και εξεταστεί οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του χρέους, ακόμη και αν η άρνηση αυτή ήταν σε αντίθετο πνεύμα με τις συστάσεις του ΔΝΤ», υπογραμμίζεται.

«Όπως κατέδειξε το ελληνική δράματα του καλοκαιριού, δεν υπάρχει περιθώριο για δισταγμούς. Η απάτη της θερινής διαπραγμάτευσης στρέφει πολλούς Ευρωπαίους στον εθνικισμό και στην περιφρόνηση προς τους διεθνείς οργανισμούς», αναφέρεται στην επιστολή.

Τέλος, υπογραμμίζεται πως οι Ευρωπαίοι πρέπει να επαναβεβαιώσουν πως παρά τις επιταγές της αγοράς, τα δημοκρατικά δικαιώματα  βρίσκονται στο επίκεντρο της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα