Βαρουφάκης: Είχαμε συμφωνήσει με τον Τσίπρα ότι το μνημόνιο είναι χειρότερο από το Grexit

«Το 3ο Μνημόνιο κατήργησε την ελληνική κυβέρνηση… άρα, δεν έχει σημασία ποιος κατοικοεδρεύει στο Μαξίμου» υποστηρίζει σε νέα συνέντευξή του ο Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν διατεθειμένος να προτιμήσει το Grexit από την μονιμοποίηση της χρεοδουλοπαροικίας, τότε δεν άξιζε να κερδίσει τις εκλογές.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο τοπικό σάιτ της Αχαΐας thebest.gr, ενόψει της σημερινής ομιλίας του στην Πάτρα, στις 8 το βράδυ, με τίτλο «Νέα Συμφωνία για την Ελλάδα», ο πρώην υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι Ο λόγος που συμμετείχε στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι ότι είχαμε συμφωνήσει ότι το Grexit ήταν κακή εξέλιξη αλλά ένα νέο Μνημόνιο ήταν χειρότερη εξέλιξη.

«Τα πράγματα είναι απλά: Τόσο το 2010, όσο και το 2015 ή το 2017 είχαμε και έχουμε ιερή υποχρέωση να κάνουμε στάση πληρωμών απαιτώντας την άμεση αναδιάρθρωση του χρέους. Μακάρι να είχε γίνει το 2010, το 2015, χτες. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Και για να τελειώνουμε με τον μπαμπούλα του Grexit, είναι κάτι που πρέπει να γίνει ακόμα κι αν το αντίτιμο είναι το Grexit», υποστηρίζει ο Γ. Βαρουφάκης.

Μάλιστα προσθέτει ότι αν ως λαός, ως κυβέρνηση κατανοούσαμε ότι το 3ο Μνημόνιο και η ακολουθία των αξιολογήσεών του είναι, μεσοπρόθεσμα, χειρότερη εξέλιξη από το Grexit, τότε και μόνον τότε θα επιτυγχάναμε την πολυπόθητη βιώσιμη συμφωνία (με αναδιάρθρωση χρέους) εντός της ευρωζώνης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης τονίζει 3ο Μνημόνιο κατήργησε την ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνον του ΣΥΡΙΖΑ αλλά την οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση, επιβάλλοντας σε όποιον έχει τα κλειδιά του Μαξίμου, και εφαρμόζει το 3ο Μνημόνιο, την πλήρη καθυπόταξη στις προσταγές της τρόικας.

Όσο για την Ελλάδα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει οφείλει να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της. «Ένα προφανές δικαίωμα που της αρνούνται είναι το δικαίωμα στην αξιοπρεπή επιβίωση του πληθυσμού, στο να μην “κοσοβοποιηθεί”. Ένα άλλο δικαίωμά της όμως είναι να διατηρήσει τους δεσμούς με την υπόλοιπη Ευρώπη. Θα παλέψουμε και για τα δύο», τονίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα