Βαρουφάκης για Σόιμπλε:Ανίκανος ανθρωπάκος και αστοιχείωτος στα οικονομικά

00-037-np-020920161455054078

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «Athens Live»,ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης ,χαρακτήρισε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «ανίκανο ανθρωπάκο και αστοιχείωτο στα οικονομικά».

«Όταν μου έλεγε ο Σόιμπλε “θα σε πετάξω έξω” του έλεγα: “Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! Με βλέπεις να φοβάμαι;”» σημείωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξη του.

Παράλληλα,αναφερόμενος στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις του 2015, την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών, τόνισε ότι «η συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν ότι κεκλεισμένων των θυρών θα τους απειλούμε με έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών περιέγραψε επίσης μια άγνωστη λεπτομέρεια από συνάντηση που είχε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι . Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι ο κ. Ντράγκι του είπε: «Σε εκλιπαρώ μην ξαναπείς τίποτα για τα ομόλογα του S&P προγράμματος γιατί μου κάνεις το βίο αβίωτο». «Και τότε εγώ του απάντησα: “Εσύ δεν θα μου κλείσεις τις τράπεζες”», συνέχισε.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε μάλιστα ότι αισθάνεται προδομένος από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, εξηγώντας: «Όταν πήγε να δει τον κ. Ντράγκι στην Φρανκφούρτη του είπε: “Μην ακούς τον Βαρουφάκη, θα του προβάλω εγώ βέτο…”».

Επιπλέον ο κ. Βαρουφάκης δεν δίστασε να εκφράσει την άποψή του για την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Πολ Τόμσεν και την Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ. «Αυτοί είναι οι μόνοι σοβαροί άνθρωποι εκεί πέρα» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα