Βαρουφάκης: Ήμουν ένας ανίσχυρος υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας

Τη “διαβεβαίωση” ότι δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά στην πολιτική έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στην εφημερίδα Financial News του Λονδίνου, περιγράφοντας με τα πλέον ζοφερά χρώματα τη θητεία του ως Υπουργός Οικονομικών.

“Ήμουν Υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας, δεχόμουν πολύ μεγάλη πίεση, αλλά δεν είχα καμία ισχύ. Δεν είναι κάτι που μου λείπει , δεν είναι κάτι που μετανιώνω αλλά σίγουρα δεν το θέλω και πάλι”, υπογράμμισε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε σχετική ερώτηση του Βρετανού δημοσιογράφου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί ποτέ ξανά στην πολιτική.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης προειδοποίησε επίσης τους Βρετανούς ότι η ΕΕ θέλει να τους “ματώσει τη μύτη” στις διαπραγματεύσεις για το Brexit ώστε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη και στους Ευρωσκεπικιστές, “Δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι Βρυξέλλες να επιτρέψουν διαπραγματεύσεις που θα αφήνουν το Λονδίνο σε καλύτερη θέση. Ήδη οι δηλώσεις του Michel Barnier είναι μια διακήρυξη εχθρότητας” επεσήμανε ο Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας ότι η ΕΕ θέλει το Λονδίνο να δεσμευτεί στα πάντα χωρίς η ίδια να δεσμευτεί σε τίποτα.

Εντύπωση προκάλεσε ωστόσο ο θαυμασμός που εξέφρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης για την Margaret Thatcher. “Μπορεί ως αριστερός να διαφωνούσα με την Margaret Thatcher αλλά τη συμπαθούσα για τον ίδιο λόγο που θαυμάζω τον Jermney Corbyn: πίστευε σε κάτι και προσπαθούσε να πείσει τους πολλούς ότι αυτή είχε δίκιο και εκείνοι άδικο – αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που σπάνια συναντάς σε πολιτικούς σήμερα”, ανέφερε ο Γ. Βαρουφάκης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα