Βαρβιτσιώτης κατά του έργου του Ξηρού

varviΤην επιλογή της πειραματικής σκηνής του Εθνικού Θεάτρου να ανεβάσει έργο βασισμένο σε κείμενα Σάββα Ξηρού και τον σάλο που έχει ξεσπάσει σχολίασε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

«Εξεπλάγην από αυτό που άκουσα χθες. Δεν το πίστευα. Δεν πίστευα ότι θα ξαναφέρουμε την τρομοκρατία του Σάββα Ξηρού, της στυγνής δολοφονίας αθώων προσώπων στο πολιτιστικό προσκήνιο. Και μάλιστα υπό τη σκέπη του Εθνικού Θεάτρου. Νομίζω ότι θα έπρεπε ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, ο καλός ο φίλος, ο κ. Λιβαθηνός, να ξανασκεφτεί πάρα πολύ αυτή την παράσταση την οποία έχει ανεβάσει», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Με αφορμή την επισήμανση ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από το υπουργείο Πολιτισμού ο βουλευτής Β Αθήνας της ΝΔ ανέφερε:

«Μην ξεχνάτε, το είδαμε και χθες το βράδυ, ότι στην κυβέρνηση βρίσκονται άνθρωποι οι οποίοι δεν βρίσκονται στον χώρο του κέντρου, ούτε στον χώρο της κεντροαριστεράς ή στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν ένα μαρξιστικό ιδεολογικό πρόσημο, οι οποίοι έχουν στο παρελθόν, όχι πρόσφατα, χρησιμοποιήσει μέρος της φρασεολογίας και της λογικής που υιοθέτησε με τα όπλα η 17Ν ή άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις».

Και πρόσθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης: «Χωρίς να πω ότι την αγκάλιασαν την τρομοκρατία, αλλά σίγουρα πολλά πράγματα τα οποία λέγανε βρισκόντουσαν πολύ κοντά σε εκείνες τις παραληρηματικές προκηρύξεις. Νομίζω ότι αυτό δεν μας κάνει καλό σαν κοινωνία. Δεν χρειάζεται να ανοίγουμε πληγές εκεί που όλο το πολιτικό σύστημα έχει πάρει μία απόφαση ότι πρέπει να θέσει τείχη απέναντι στην τρομοκρατία. Και ιδιαίτερα τη στιγμή που η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα καινούργιο κύκλο τρομοκρατίας ο οποίος έχει άλλο πρόσημο, δεν έχει το ιδεολογικό πρόσημο, αλλά έχει το θρησκευτικό πρόσημο. Και πρέπει να βρεθούμε στις καινούργιες μάχες και στις καινούργιες προκλήσεις ενωμένοι και σαν κοινωνία και σαν πολιτικό σύστημα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα