Βαξεβάνης: Η είδηση είναι η αθώωσή μου στη δίκη με την κα Στουρνάρα – Καλή τύχη κ. Σαμαρά (Video)

Δήλωση για την αθώωσή του στη δίκη με τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα καθώς και τη μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ο Κώστας Βαξεβάνης.

Ο δημοσιογράφος εξερχόμενος του αστυνομικού Τμήματος Αμπελοκήπων στο οποίο οδηγήθηκε μετά την παράδοσή του στις Αρχές εξαιτίας της μήνυσης Σαμαρά που ζήτησε να ακολουθεί η διαδικασία του αυτόφωρου δήλωσε: «Η είδηση είναι ότι αθωώθηκα στη δική με τη κυρία Στουρνάρα στο Εφετείο. Καλά θα κάνετε λοιπόν να το δημοσιοποιήσετε ως είδηση.

Επίσης, θέλω να πω στον κύριο Σαμαρά ο οποίος δεν αντιμετωπίζει μια γενική κατηγορία μετά από μήνυση κάποιου τρελού για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά πολύ σοβαρές κατηγορίες στην υπόθεση της Novartis, καλή τύχη».

Ο δημοσιογράφος αυτήν την ώρα μεταφέρεται στη ΔΕΕ για να του πάρουν τα δακτυλικά αποτυπώματα, όπως ορίζει η διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ εν συνεχεία θα μεταφερθεί στην Ευελπίδων.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας, 26 Φεβρουαρίου 2018 το Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών αθώωσε τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη με πλειοψηφία 2-1 για όσα είχε αποκαλύψει αυτός και η δημοσιογραφική ομάδα του Hot Doc για τις σχέσεις της συζύγου Στουρνάρα με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το δικαστήριο έκρινε ότι όσα είχε αποκαλύψει ο Βαξεβάνης ανταποκρίνονται στην αλήθεια, καθ’ ότι προέκυπταν μέσα από πόρισμα των αρμόδιων επιθεωρητών Υγείας.

Πρόκειται για μια ακόμα δικαίωση τόσο του Κώστα Βαξεβάνη όσο και της ίδιας της δημοσιογραφίας αφού προφανώς το δικαστήριο αναγνώρισε και το δικαιολογημένο ενδιαφέρον αλλά και το δικαίωμα του δημοσιογράφου να ασκεί κριτική σε δημόσια πρόσωπα όπως ο κεντρικός τραπεζίτης και η σύζυγός του.

Νωρίτερα και ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την απαλλαγή Βαξεβάνη.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης από την Έδρα, ο Κώστας Βαξεβάνης παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα μετά από την μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του ο Αντώνης Σαμαράς την Κυριακή το μεσημέρι, ζητώντας να ακολουθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα