Site icon The Indicator

Βίτσας: Σε διαδικασία επίλυσης τα προβλήματα της αμυντικής βιομηχανίας

Έχουν ήδη δρομολογηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, όπως η εξυγίανση των κρατικών βιομηχανιών και η προώθηση της εξωστρέφειας της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒΙ), γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) που πραγματοποιήθηκε στη λέσχη αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα διαβεβαίωσε για τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας και την προώθηση της εξωστρέφειας της ΕΑΒΙ κλπ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ Αναστάσιος Ροζολής διαπίστωσε ότι “παρά τις δυσκολίες της χρονιάς που πέρασε, προωθήθηκαν λύσεις σε αρκετά από τα διαχρονικά προβλήματα της αμυντικής μας βιομηχανίας.

Παράλληλα, πρόσθεσε έγιναν σημαντικές κινήσεις, ικανές να συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξή της.

Ο κ.Ροζολής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη συνέχιση της “αρμονικής” συνεργασίας μεταξύ υπουργείου/ΓΔΑΕΕ ( Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων) και στην ΕΑΒΙ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όπου κατεβαίνουμε σαν Εθνική Ελλάδος πετυχαίνουμε πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκε ο απερχόμενος γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, πτέραρχος, Κοσμάς Βούρης για τη συνεισφορά του στην επίτευξη των στόχων της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Exit mobile version