Βίτσας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας έτοιμες να ανταποκριθούν στο συνταγματικό τους καθήκον

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση έτοιμες να ανταποκριθούν στο συνταγματικό τους καθήκον», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας και είπε ότι αυτό έχει επιτευχθεί με τρόπο ώστε κάθε ευρώ του ελληνικού λαού να έχει αξιοποιηθεί κατάλληλα, ώστε και υψηλό φρόνημα να υπάρχει και οι υποδομές να είναι σε επάρκεια και ο οπλισμός να καλύπτει τις ανάγκες να ανταποκριθούμε σε κάθε απειλή.

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι τα παραπάνω έχουν επιτευχθεί με τα μισά χρήματα, «με τη διακλαδικότητα, διαθεσιμότητα, εκπαίδευση, μέριμνα, το σεβασμό, στοχοπροσήλωση και αποφασιστικότητα».

Ως προς τη διακλαδικότητα, ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε στη δημιουργία οικονομίας κλίμακος με την κοινή προμήθεια υλικών, με τη διακλαδική ενοποίηση των μεταφορών, με τη συντήρηση μέσων από υφιστάμενες δομές διακλαδικά, με τη βελτίωση του συστήματος επιτήρησης κοινής επιχειρησιακής εικόνας και με την αποφυγή επικαλύψεων των επιτελείων. Επισήμανε τα βήματα που έχουν γίνει με τη διακλαδικότητα προμηθειών υλικών των νοσοκομείων και με αναδιοργάνωση στρατιωτικών πρατηρίων.

Ως προς τη διαθεσιμότητα, ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε στην αναβάθμιση και συντήρηση των υπαρχόντων εξοπλιστικών συστημάτων, στοχευμένες νέες αγορές, εθνική αμυντική βιομηχανική στρατηγική, αναδιάρθρωση των μονάδων και στρατοπέδων με πλήρη στελέχωση, έγκαιρη υλοποίηση των μεταθέσεων.

Για την εκπαίδευση είπε ότι η αντίληψη είναι να είναι διακλαδική και ολιστική.

Αναφορικά με το μισθολογικό καθεστώς, είπε ότι οι μισθοί των στρατιωτικών δεν μειώνονται. «Προχωράμε αφού δεν έχουμε παραπάνω χρήματα να δώσουμε σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα για τη δημιουργία οικισμών για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχουμε νέες υπηρεσίες και νέες κλινικές στα νοσοκομεία, λύνουμε ζητήματα που αφορούν το μέρισμα του μετοχικού ταμείου στρατού και ενισχύουμε τον προϋπολογισμό με κονδύλια από τη ΜΟΜΚΑ και την αξιοποίηση της έγγειας περιουσίας», είπε ο κ. Βίτσας και έκανε ειδική αναφορά στην συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος για την οποία είπε ότι πανθομολογουμένως από το εξωτερικό και εσωτερικό παίρνει καλό βαθμό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα