Βίτσας: Δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας σε ό,τι αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Μήνυμα ότι όσον αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα «όχι απλώς τα υπερασπίζουμε σε διεθνές αλλά και σε τοπικό επίπεδο αλλά και δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας» έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας προειδοποιώντας ότι οι πολύ προκλητικές δηλώσεις, όπως και οι δράσεις οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν ζητήματα, μπορεί να οδηγήσουν σε ατυχήματα.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί με ψυχραιμία. «Λέμε το εξής: επιθυμούμε τον ειρηνικό και ευρωπαϊκό δρόμο της Τουρκίας, αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει, και με μια έννοια μπαίνει απαγορευτικό, ότι όσον αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όχι απλώς τα υπερασπίζουμε σε διεθνές αλλά και σε τοπικό επίπεδο αλλά και δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας» ανέφερε.

Έκανε λόγο για όρια «που τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη, δεν ανεχόμαστε να τα υπερβεί κανένας. Η απάντηση, πέρα από τη δικιά μας, αλλά και από τη Σύνοδο Κορυφής και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ήταν πρωτοφανής. Δεν έχει υπάρξει ανάλογη προειδοποίηση τα τελευταία τριάντα χρόνια. Αυτό σημαίνει πρακτικά: αποφάσε τί θα κάνεις και πρόσεξε πάρα πολύ τι θα είναι αυτό που θα κάνεις».

Προειδοποίησε ότι «τα ατυχήματα να προκαλέσουν εμπλοκές και μετά είναι δύσκολο να γυρίσεις πίσω. Η Ελλάδα είναι μια χώρα, θα το ξαναπώ, πολύ ισχυρή στρατιωτικά και με αναβαθμισμένη τη θέση της διεθνώς».

«Εμείς παίρνουμε όλα τα μέτρα και εξετάζουμε όλα τα σενάρια, ακόμα και το χειρότερο. Με βάση αυτά οικοδομούμε τη θωράκιση της Ευρώπης και της χώρας μας» σημείωσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα