Βίτσας: Γνωρίζουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και δεν τα συζητάμε

«Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα η οποία σέβεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και δεσμεύεται από αυτούς. Τίποτα δεν μας έχει χαριστεί. Για εμάς δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες”. Σεβόμαστε τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων αλλά και υπερασπιζόμαστε τα δικά μας, τα οποία και τα γνωρίζουμε και δεν τα συζητάμε».

Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ερωτηθείς για την τουρκική προκλητικότητα, κατά τη διάρκεα επίσκεψής του στο Οχυρό Ιστίμπεη στις Σέρρες, όπου παρακολούθησε τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη μάχη των οχυρών κατά τη γερμανική εισβολή που ξεκίνησε στις 6 Απριλίου 1941.

Σε ερώτηση για το αποτέλεσμα του Eurogroup στη Μάλτα, ο κ. Βίτσας είπε πως το Εurogroup της Παρασκευής σημείωσε ένα μεγάλο βήμα ώστε να κλείσει η αξιολόγηση. Πρόσθεσε ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης θα μας φέρει σε μια κανονικότητα αλλά και ανοίγει ελπίδες, ώστε η χώρα να μπει στην ποσοτική χαλάρωση. Αυτό, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, σημαίνει ότι θα ενισχυθεί η εσωτερική οικονομία αλλά και θα υπάρξει διευθέτηση για τα μεσοπρόσθεσμα και τα μακροπρόθεσμα μέτρα για τη διαχείριση του χρέους.

Ο κ. Βίτσας συμπλήρωσε πως πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα αλλά υπάρχουν ακόμα ζητήματα που πρέπει να γίνουν και να συζητηθούν. «Αυτός ο μήνας θα είναι ένας μήνας συνεχών διεργασιών αλλά νομίζω ότι πια ανοίγουμε το μονοπάτι, ώστε στα μέσα του 2018 η χώρα να μην είναι υπό επιτροπεία και ν’ αρχίσει να ακολουθεί την ευρωπαϊκή κανονικότητα» κατέληξε.

Κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του σημείωσε πως «ως Ελληνίδες και Έλληνες, έχουμε τη θέληση, έχουμε τη δυνατότητα, έχουμε τα μέσα, πολύ περισσότερο έχουμε το ψυχικό σθένος να υπερασπίσουμε τα δίκαια της πατρίδας μας, τα δίκαια της ανθρωπότητας και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Στη συνέχεια έδωσε την εκκίνηση του αγώνα δρόμου «Δρόμος Θυσίας», μήκους 14 χιλιομέτρων, που τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΕΘΑ-ΑΣΑΕΔ και στον οποίο πήραν μέρος και σπουδαστές στρατιωτικών σχολών.

Ακολούθησε ξενάγηση στο Οχυρό και στη συνέχεια ο κ. Βίτσας απένημε τον θυρεό του ΥΠΕΘΑ στον Κωνσταντίνο Κυριακού, αδελφό του Δεκανέα Ηλία Κυριακού που έπεσε αγωνιζόμενος ηρωικά στη μάχη των οχυρών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα