Βίτσας:Θα βρεθούν άλλοι πόροι για να μην πειραχθούν τα ειδικά μισθολόγια

vitsas3333Θα βρεθούν άλλοι πόροι για να μην πειραχθούν τα ειδικά μισθολόγια, δήλωσε στο ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, επαναλαμβάνοντας ότι δε θα υπάρξει μείωση.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, στην τελική ευθεία βρίσκονται οι αλλαγές για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, καθώς η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να εισαγάγει στην βουλή νομοσχέδιο όπου θα περιλαμβάνονται οι νέες ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα αύριο θα πραγματοποιηθεί κυβερνητική σύσκεψη όπου αναμένεται να κλειδώσουν οι αλλαγές. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι βασικοί άξονες των αλλαγών που φέρονται να έχουν κλειδώσει είναι οι εξής:

Από τα 20 ειδικά μισθολόγια θα πάμε στα 8, με ομογενοποιήσεις στους βασικούς επαγγελματικούς κλάδους.

Θα ενσωματωθούν τα ειδικά επιδόματα στον βασικό μισθό και θα διατηρηθούν 4 επιδόματα όπως στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Παράλληλα συζητείται η κατάργηση του χρονοεπιδόματος, η οποία θα οδηγήσει στη δημιουργία 16 μισθολογικών κλιμακίων.

Θα καταβληθούν υψηλά επιδόματα με στόχο να αμείβονται καλύτερα οι διευθυντές και οι τμηματάρχες και να ανοίξει η ψαλίδα των κλιμακίων

Θα διατηρηθεί η προσωπική διαφορά, δηλαδή θα υπάρξει επανϋπολογισμός μισθών αλλά για τους παλιούς δεν θα υπάρξουν δραστικές αλλαγές.

Θα στηριχθούν συγκεκριμένοι κλάδοι που τα χρόνια του μνημονίου είχαν μεγάλες απώλειες, όπως γιατροί και πανεπιστημιακοί.

Σημειώνεται ότι το πακέτο πρέπει να είναι δημοσιονομικά ουδέτερο, δηλ. να μην απαιτούνται νέα κονδύλια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα