Βίντεο- ντοκουμέντο με ξυλοδαρμό του Ζακ από αστυνομικούς

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τη βιαιότητα που ξυλοκοπήθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος, όχι μόνο από πολίτες, αλλά και από αστυνομικούς, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια φέρνει στη δημοσιότητα η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο Ζακ Κωστόπουλος δεν λιντσαρίστηκε μία αλλά δύο φορές τη δεύτερη μάλιστα όχι από «αγανακτισμένους πολίτες», αλλά από τους αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν, φορώντας χειροπέδες σε έναν άνθρωπο που ουσιαστικά δεν μπορούσε να κουνηθεί και να αντιδράσει.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» φέρνει στη δημοσιότητα από αυτόπτη μάρτυρα της στιγμής, το οποίο είναι τραβηγμένο με κινητό τηλέφωνο και έχει διάρκεια ένα λεπτό και 30 δευτερόλεπτα.

Στο βίντεο ο Ζακ έχει ήδη χάσει τις αισθήσεις του, το κεφάλι του είναι μπανταρισμένο και μες στα αίματα και τουλάχιστον οκτώ αστυνομικοί έχουν πέσει από πάνω του ώστε να τον συλλάβουν – ένας κρατάει κλομπ.

Ήδη από το πέμπτο δευτερόλεπτο ένας αστυνομικός φαίνεται να κρατάει με γυμνά χέρια το μαχαίρι – το θεωρούμενο ως πειστήριο του εγκλήματος.

Ένας από τους αστυνομικούς φαίνεται στο βίντεο να κλοτσάει βίαια τον Ζακ Κωστόπουλο στα οπίσθια. Όλη αυτή την ώρα ο νεαρός δεν φέρνει καμία αντίσταση. Αντίθετα, φαίνεται να μην έχει τις αισθήσεις του.

Ο αιμόφυρτος Ζακ κείτεται χωρίς τις αισθήσεις του στον πεζόδρομο, ανάμεσα σε τέσσερις αστυνομικούς που –άγνωστο γιατί– προσπαθούν να του περάσουν χειροπέδες.

Οι ύβρεις από τους αστυνομικούς

«Βάλ’ του χειροπέδες» ακούγεται ο ένας από τους αστυνομικούς και στη συνέχεια “το χέρι, τράβα του το χέρι. Ο ένας από τους αστυνομικούς ακούγεται να μάλιστα να λέει: «Έλα γ@μ… τον αντίθεο σου»,

Σύμφωνα με την περιγραφή των εικόνων που κάνει η εφημερίδα ο 33χρονος είναι πεσμένος, έχει ακινητοποιηθεί και οι αστυνομικοί τον πατάνε στα πόδια και του τραβάνε τα χέρια. Χωρίς προφανή λόγο ένας από τους αστυνομικούς πλησιάζει και τον πατάει στον λαιμό. Κάποια στιγμή ένας από τους αστυνο9μικούς πλησιάζει και κλοτσάει τον Ζακ Κωστόπουλο. Λίγο αργότερα όπως οι αστυνομικοί σέρνουν τον 33χρονο στο πεζοδρόμιο.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα