Βίντεο – ντοκουμέντο: Η σύλληψη του άνδρα που ήθελε να αιματοκυλήσει το Λονδίνο

Ως τρομοκρατικό αντιμετωπίζεται από τη Μητροπολιτική Αστυνομία το περιστατικό μπροστά από το βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο που συνέβη το πρωί της Τρίτης.

Ο άνδρας που έπεσε με αυτοκίνητο πάνω στα οδοφράγματα του βρετανικού Κοινοβουλίου συνελήφθη, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, ως ύποπτος για τρομοκρατική δράση, ωστόσο, διευκρινίζεται ότι δεν βρέθηκαν όπλα στην σκηνή του περιστατικού. Δεν ήταν πάντως συνεργάσιμος με τις Αστυνομικές Αρχές.

O οδηγός του αυτοκινήτου, ηλικίας 20-30 ετών, μαύρος φορούσε ένα μαύρο φουσκωτό μπουφάν, όταν οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο τον συνέλαβαν με προτεταμένα τα όπλα. Στο αυτοκίνητο επέβαινε μόνον εκείνος.

«Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ερευνά το περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στο Ουέστμινστερ, όπου τραυματίστηκαν άνθρωποι. Στις 07.37 ένα ασημί Ford Fiesta, παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες, πριν προσκρούσει στις μπάρες έξω από το Κοινοβούλιο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου, ένας άνδρας 20-30 ετών συνελήφθη από ένοπλους αστυνομικούς και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου, όπου κρατείται, ως ύποπτος τρομοκρατικής ενέργειας», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή γύρω από το κοινοβούλιο και 200 αστυνομικοί έσπευσαν επί τόπου στο σημείο, ενώ παράλληλα έκλεισε για λόγους ασφαλείας και το μετρό.

Κανείς από τους τραυματίες δεν φέρει τραύματα που να θέτουν σε κίνδυνο την ζωή του

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από τους αυτόπτες μάρτυρες

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο παρέσυρε ποδηλάτες και πεζούς και μετά έπεσε πάνω στο φράκτη

«Έμοιαζε σαν σκόπιμη ενέργεια. Περπατούσα από την απέναντι πλευρά του δρόμου, άκουσα έναν θόρυβο και κάποιος φώναξε. Γύρισα και είδα ένα γκρι αυτοκίνητο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα κοντά στις μπάρες, ίσως και επάνω στο πεζοδρόμιο. Ο άνθρωπος που οδηγούσε το αυτοκίνητο δεν βγήκε», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα