Βίντεο από τον «λυσσασμένο» τυφώνα Χάρβεϊ που «χτυπά» πλοία

Ο τυφώνας Χάρβεϊ που έπληξε και συνεχίζει να πλήττει τον Κόλπο του Μεξικού και ιδιαίτερα την πολιτεία του Τέξας και νέκρωσε την οικονομική και μεταφορική καθημερινότητα στο Χιούστον άφησε πίσω του ανυπολόγιστες καταστροφές. Το συγκλονιστικό φαινόμενο έπληξε και τον τομέα της ναυτιλίας, αφού οι άνεμοι στις θάλασσες στον Κόλπο του Μεξικού ξεπερνούσαν συχνά τα 9 και 10 μποφόρ προκαλώντας ανησυχίες για τις ήρεμες πλεύσεις σε ορισμένες από τις πιο πυκνές θαλάσσιες οδούς του πλανήτη. Πλοία της ποντοπόρου ναυτιλίας βρέθηκαν κυριολεκτικά στο μάτι του κυκλώνα και αντιμετώπισαν τη μανία της φύσης, ενώ περιπολικά σκάφη της ακτοφυλακής των ΗΠΑ σε κατάσταση επιφυλακής προέβησαν σε καθημερινές αποστολές έρευνας και διάσωσης πληρωμάτων που βρίσκονταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρατίθενται παρακάτω μαρτυρούν το μέγεθος της καταστροφής που έχουν υποστεί τα πλοία που βρέθηκαν σε περιοχές που επλήγησαν από τον τυφώνα Χάρβεϊ και μας δίνουν μια μικρή εικόνα για το μέγεθος των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση οι ναυτικοί. Πολλοί σχολιαστές της ναυτιλιακής καθημερινότητας και ακόμα περισσότεροι νομοθέτες και πολιτικοί αγνοώντας τις πραγματικές συνθήκες στις διεθνείς θάλασσες πολλές φορές αποφασίζουν για το μέλλον ενός κλάδου λησμονώντας τις δυσκολίες του και ιδιαιτερότητές του.

Η πολιτεία του Τέξας έχει δημιουργήσει μια ηλεκτρονική σελίδα με σημαντικές πληροφορίες για όποιον ταξιδεύει ή διαμένει εκεί.  Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά, εδώ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα