Βίντεο από τη Συνεύλευση Αλληλεγγύης στους 5 αγωνιστές φοιτήτες

Την 12.11.2015 με επέμβαση της αστυνομίας στα σπίτια τους συνελήφθησαν πέντε νέοι άνθρωποι και προσήχθησαν στη δικαιοσύνη, στη βάση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης από την Ιταλία, η οποία ζητά την έκδοσή τους για να δικαστούν στη γειτονική χώρα.

Οι άνθρωποι αυτοί είχαν προσαχθεί  από την Ιταλική αστυνομία την επόμενη της διαδήλωσης της Πρωτομαγιάς του 2015 στο Μιλάνο και είχαν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία.

Τυχόν έκδοση των φοιτητών στην Ιταλία οδηγεί σε προκαταβολική έκτιση ποινής, σε προφανή δυσαναλογία με την όποια ποινική αντιμετώπιση θα είχαν στην Ελλάδα ως κατηγορούμενοι για τα ίδια πραγματικά γεγονότα.

Είναι ανεπίτρεπτη η ποινικοποίηση της άσκησης θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως είναι η συνάθροιση, και ακόμη περισσότερο δεν είνα σωστή η έκδοση  και μάλιστα φοιτητών, σε ξένο κράτος.

Η διαδικασία του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και παράδοσης βάσει του οποίου ζητούνται οι 5 φοιτητές είναι μια επικίνδυνη και αντιδημοκρατική νομοθεσία που επιβλήθηκε στη χώρα μας από την ΕΕ και η οποία προσβάλλει την εθνική κυριαρχία και τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα. Έχει επικριθεί σφοδρά από την επιστήμη του ποινικού και συνταγματικού δικαίου.

Περισσότερες πληροφορίες: free5.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα