Βίντεο από την πορεία αλληλεγγύης για τις καταλήψεις στην Αθήνα

Βίντεο από την πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις που πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου 2017 στο κέντρο της Αθήνας, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο μαζί με ένα διεθνές κάλεσμα (στα αγγλικά), για δράσεις αλληλεγγύης στις καταλήψεις.

Το κείμενο που συνοδεύει το βίντεο μεταφρασμένο:

Στις 8 Ιουνίου 2017 ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια, στο κέντρο της Αθήνας, στην Ελλάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας φιλοδοξώντας να στείλουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς καταλήψεις σε όλο τον κόσμο.

«Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα είδαμε το κράτος να κλιμακώνει την αντι-μεταναστευτική πολιτική των περιορισμών εις βάρος των προσφύγων και του κινήματος αλληλεγγύης στην Ελλάδα. Ενώ η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να δείχνει το ολοκληρωτικό της πρόσωπο που ασκώντας την καταστολή της με την έξωση των πολιτικών καταλήψεεων και των καταλήψεων στέγης φιλοξενίας προσφύγων (σε αντίθεση με τους πρόσφυγες που κρατούνται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης), νέες πληροφορίες έχουν σκόπιμα διαρρεύσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποκαλύπτωντας την ύπαρξη δικαστικών αποφάσεων οι οποίες θα δώσουν το πράσινο φως για να εκδιώξει τουλάχιστον τρεις καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2017.

Η καταστολή εναντίον των προσφύγων και το κίνημα αλληλεγγύης έχει αυξηθεί με συνεχείς συλλήψεις, την αστυνομική βία και εκκενώσεις καταλήψεων, χρησιμοποιώντας τα ΜΑΤ ως βάναυσο όπλο ενάντιον ανθρώπων που εγκατέλειψαν ότι είχα στη ζωή τους για να ξεφύγουν από τον πόλεμο και το θάνατο. Για ακόμα μία φορά θα τους δείξουμε αυτό που ήδη έχουμε αποδείξει. Ζούμε μαζί, αγωνιζόμαστε μαζί και θα παλέψουμε και πάλι μαζί. Για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια του κάθε ατόμου, για να υπερασπιστούμε τις αρχές της αλληλεγγύης, και να κρατήσουμε τις καταλήψεις μας ανοιχτές.

Κοινή πάλη ενάντια στην καταστολή των καταλήψεων.

Όσο προσπαθούν να εκκενώσουν καταλήψεις και να κατασκευάσουν νέα στρατόπεσα συγκέντρωσης και κέντρα κράτησης και εφ ‘όσον υπάρχουν σύνορα τα οπόία χωρίζουν τους ανθρώπους μεταξύ τους, εμείς, ως εκ τούτου, θα είμαστε εκεί για να αντεπιτεθούμε για ένα καλύτερο αύριο.

Αυτό είναι ένα κάλεσμα και μια υπενθύμιση σε όλους τους συντρόφους σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη των καταλήψεων με κάθε δυνατό τρόπο. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΝΘΟΙ ΕΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΡΡΕΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΚΚΕΝΩΣΕΤΕ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ! ”

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα