Βίντεο από την παρέμβαση του Ρουβίκωνα σε εταιρεία για απόλυση εγκύου

Φώτο αρχείου

Στα γραφεία εταιρείας στην Καλλιθέα πραγματοποίησε παρέμβαση το μεσημέρι της Πέμπτης ο Ρουβίκωνας για να διαμαρτυρηθεί  για τις «συνθήκες εργασίας στη συγκεκριμένη εταιρεία».

Αναλυτικά το κείμενο:

Η περίπτωση του Ηρακλή Μπάμζα, του αφεντικού της VresNET δεν είναι μοναδική ούτε καν σπανία, ειδικά στον κλάδο των εταιριών call centers, τηλεπωλήσεων και διαφημιστικών, οι συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην VresNET είναι ο κανόνας.

Ο Μπάμζας είναι κλασικό δείγμα αφεντικού που αξιοποιώντας την οικονομική συγκυρία, την ανοχή του κράτους, της “ευελιξία” των νόμων και τη ολιγωρία αυτών που υποτίθεται ότι θα τους εφαρμόζανε, ξεζουμίζει αυτούς που έχουν την ατυχία να δουλεύουν για αυτόν.

 

Φυσικά την όρεξη τύπων σαν τον Μπάμζα ανοίγει το κράτος, που είτε νομοθετεί ευνοϊκούς για τα αφεντικά νόμους, είτε φροντίζοντας να καταστείλει όσους επιλέγουν μαχητικούς τρόπους αντίστασης. Αυτό που τον ξεχώρισε από τα υπόλοιπα αφεντικά, που λίγο πολύ το ίδιο κάνουν και έφερε το όνομα του και της εταιρίας του στο προσκήνιο, είναι αφενός ότι ο τσαμπουκάς και η ψευτομαγκια του ξεπέρασαν ένα επίπεδο που γενικά γίνεται ανεκτό και αφεταίρου ότι οι έπεσε στην Α.Μ, η οποία αποδείχτηκε σκληρό καρύδι για τα δόντια του.

 

Όταν η Α.Μ. έμεινε έγκυος ενημέρωσε την εταιρία και κάποια στιγμή, στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης, ο γιατρός της χορήγησε κάποιες ημέρες αναρρωτική άδεια. Όταν επέστρεψε για δουλειά, ο εργοδότης της δεν αναγνώριζε τα χαρτιά της άδειας και εκτός αυτού, μέσω απειλών και ύβρεων της απαγόρευσε την εργασία της και την είσοδό της στους χώρους της εταιρείας.

 

Εκεί λοιπόν που οι πολλοί σκύβουν το κεφάλι και φεύγουν με την ουρά στα σκέλια για να ψάξουν την επόμενη “σκατοδουλειά”ή δίνουνε τόπο στη οργή για να κρατήσουνε την συγκεκριμένη, η Α.Μ δεν το έκανε, ενημέρωσε το σωματείο του κλάδου της το ΣΕΤΗΠ, την εργατική συλλογικότητα Radical IT και στη συνέχεια προχώρησε σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας.

 

Βλέποντας ο εργοδότης τη στάση της, άρχισε μια εκστρατεία τρομοκράτησης προς τους υπόλοιπους εργαζομένους της εταιρίας με κάθε είδους απειλές και εκβιασμούς. Απαίτησε από τους ίδιους να πάψουν να έχουν οποιαδήποτε επικοινωνία με τη συνάδελφό τους και να πάρουν τη δική του θέση ώστε να “υπερασπιστούν τα συμφέροντα του εργοδότη τους”. Το εξωφρενικό είναι όταν τρεις εργαζόμενοί σήκωσαν κεφάλι και κάνανε την αυτονόητη κριτική υπερασπιζόμενοι τη συνάδελφό τους, ο ίδιος τους απέλυσε αμέσως.

 

Στη συνέχεια και σαν απάντηση στην καταγγελία που έγινε σε βάρος της εταιρίας του ο Μπάμζας μήνυσε τους εργαζόμενους που πήραν το μέρος της καθώς και άλλους συνδικαλιστές που εξέφρασαν την αλληλεγγύη και τη στήριξη τους.

 

Εμείς ως αναρχικοί δεν έχουμε παρά να σταθούμε αλληλέγγυοι στο αγώνα της και στον αγώνα κάθε εργαζόμενου που επιλέγει τον δρόμο της διεκδίκησης και της αξιοπρέπειας.

Έτσι σήμερα Πέμπτη 12 Απρίλη επιλέξαμε να επισκεφτούμε την εταιρία του Μπάμζα στην Καλλιθέα και να του δηλώσουμε ότι εκτός από τα γραφεία της επιθεώρησης εργασίας η τις αίθουσες των δικαστηρίων, ανθρώπους της τάξης μας μπορεί να συναντήσει οποιουδήποτε…

 

ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΧΤΙΖΩΝΤΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

 

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα