Βίντεο από την εισβολή Xιλιάδων διαδηλωτών στο κοινοβούλιο του Ιράκ

Followers of Iraq's influential Shiite cleric Muqtada al-Sadr chant slogans demanding government reform as they wave national flags during a demonstration in Tahrir Square, Baghdad, Iraq, Saturday, April 23, 2016. (AP Photo/Karim Kadim)

Χιλιάδες διαδηλωτές εισήλθαν εντός της πράσινης ζώνης στην κεντρική Βαγδάτη και εισέβαλαν στο κοινοβούλιο μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Οι διαδηλωτές κατόρθωσαν να σκαρφαλώσουν τα τσιμεντένια τείχη της Πράσινης Ζώνης, όπου στεγάζονται υπό αυστηρές συνθήκες ασφαλείας πολλά κυβερνητικά κτήρια και διπλωματικές αποστολές.

Οι διαδηλωτές, που φέρεται να είναι οπαδοί του σιίτη κληρικού Μοκτάντα αλ-Σαντρ, εξοργίστηκαν από την απόφαση του προέδρου της Βουλής, Σαλίμ αλ-Τζουμπούρι, να διακόψει τη συνεδρίαση πριν η Βουλή ολοκληρώσει τη διαδικασία διορισμού μεγάλου αριθμού τεχνοκρατών υπουργών και βουλευτών.

Το Ιράκ βρίσκεται σε κατάσταση πολιτικής κρίσης εδώ και εβδομάδες, καθώς ο σιίτης πρωθυπουργός Χαϊντέρ αλ-Αμπάντι προσπαθεί να αλλάξει τη στελέχωση της κυβέρνησης και να προχωρήσει σειρά μεταρρυθμίσεων για την πάταξη της διαφθοράς.

Νωρίτερα το Σάββατο ο κληρικός αλ-Σαντρ κατηγόρησε τη Βουλή και την πολιτική τάξη της χώρας ότι εσκεμμένα εμποδίζει την ψήφιση και την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα