Βίντεο: Αντιφασίστρια στάθηκε χαμογελώντας μπροστά σε ακροδεξιό που της ούρλιαζε- Έγινε σύμβολο

Η φωτογραφία μίας νεαρής γυναίκας, που κοιτάζει χαμογελώντας έναν ακροδεξιό διαδηλωτή που της ουρλιάζει, έγινε viral, με αποτέλεσμα αυτή η Αγγλίδα να γίνει σύμβολο του Μπέρμιγχαμ, στην αντίσταση κατά της ακροδεξιάς.

Η εικόνα, η οποία δημοσιεύθηκε χιλιάδες φορές στα social media, τραβήχτηκε την ώρα διαδήλωσης του ακροδεξιού EDL στο κέντρο του Μπέρμιγχαμ, το Σάββατο. Σε αυτή ο Ιαν Κρόσλαντ, ένας από τους διαδηλωτές, κοιτάζει στα μάτια την Σαφιγιάχ Χαν και εκείνη του ανταποδίδει το βλέμμα απτόητη. Ανάμεσά τους, ένας αστυνομικός φαίνεται να συγκρατεί τον Κρόσλαντ.

Η Σαφιγιάχ Χαν γεννήθηκε στη Βρετανία, και έχει καταγωγή από τη Βοσνία και το Πακιστάν. Οπως εξήγησε, βρέθηκε στο επίκεντρο όταν παρενέβη για να υπερασπιστεί μία γυναίκα με μαντίλα, την οποία περικύκλωσαν οι διαδηλωτές όταν τους αποκάλεσε ρατσιστές.

«Ηταν σχετικά μικρόσωμη γυναίκα. Αν ήμουν στη θέση της δεν θα αισθανόμουν άνετα. Περίμενα λίγα λεπτά για να δω αν θα αντιδράσει η αστυνομία. Οταν συνειδητοποίησα ότι δεν θα έκανε τίποτα και πως την είχαν περικυκλώσει, μπήκα στη μέση», είπε στο Radio New Zealand, περιγράφοντας τον άνθρωπο που της ούρλιαζε ως έναν θυμωμένο και λίγο αλαζονικό άνδρα. Οι καλύτερες αντιδράσεις που είχε, μετά τη δημοσιοποίηση του στιγμιότυπου, ήταν από ανθρώπους που της είπαν ότι τους επηρέασε και πως την βλέπουν σαν πρότυπο, δήλωσε ακόμη. Ο φωτογράφος που κατέγραψε το στιγμιότυπο ήταν ο Τζόι Γκίντενς, του Press Association.

«Εβαλε το δάχτυλό του στο πρόσωπό μου. Ηταν πολύ επιθετικός», είπε η Χαν στο BBC. «Ενας αστυνομικός ήταν εκεί και ο άνδρας έβαλε το δάχτυλό του στο πρόσωπό μου. Δεν θα αντιδρούσα βίαια», πρόσθεσε.

Προκλητικός ο διαδηλωτής

Πάντως, ο διαδηλωτής συνέχισε να προκαλεί και στο Facebook. Ο Κρόσλαντ περιέγραψε την Χαν ως «βρώμικη, άπλυτη αριστερή σφουγγαρίστρα» και πρόσθεσε ότι «Η ασεβής μάγισσα επέλεξε την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Στοκχόλμη και το Ουέστμινστερ. Είναι τυχερή που της έμειναν δόντια».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα