Βίντεο: Άγριο ξύλο ξανά μεταξύ βουλευτών στην τουρκική Βουλή

Μπουκάλια νερού και μπουνιές εκτοξεύονται στον αέρα – Αφορμή η συζήτηση για την άρση ασυλίας βουλευτών

Νέο επεισόδιο βίας ξέσπασε στην τουρκική εθνοσυνέλευση με τους βουλευτές να «παίζουν» ξύλο με συναδέλφους τους, σε μία δυσάρεστη επανάληψη όσων σημειώθηκαν προ ημερών και πάλι στο κοινοβούλιο της Τουρκίας.

Το νέο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, καταγράφει τις στιγμές χάους που σημειώθηκαν με μπουκάλια και μπουνιές να εκτοξεύονται στον αέρα κατά τη διάρκεια συζήτησης για την πρόταση άρσης ασυλίας σε κάποιους από τους βουλευτές, έπειτα από εντολή του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα πλάνα αποκαλύπτουν τον πανικό μεταξύ των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη και των μελών του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών.

Κάποιοι από τους βουλευτές φαίνονται να σκαρφαλώνουν στα έδρανα και μετά να πέφτουν με ορμή στους συναδέλφους τους, ενώ άλλοι καταγράφονται να κλωτσούν τους αντιπάλους τους, τη στιγμή που οι πιο ψύχραιμοι επιχειρούν μάταια να επαναφέρουν την τάξη.

Προ ολίγων ημερών ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε και πάλι στην τουρκική εθνοσυνέλευση με αφορμή τις επιχειρήσεις που σημειώνονται από τον τουρκικό στρατό στους Κούρδους της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Το επεισόδιο ξέσπασε ότι ο Φερχάτ Εντζού, του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών αναφέρθηκε στις δολοφονίες αμάχων κατά τις επιχειρήσεις που διεξάγει ο στρατός εναντίον Κούρδων ανταρτών νοτιοανατολική Τουρκία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα