Βίζερ για Wikileaks:Εσωτερικά θέματα των Θεσμών

αρχείο λήψης
Ως εσωτερικά θέματα των θεσμών χαρακτηρίζουν κυκλοι του επικεφαλής του Euroworkinggroup Τόμας Βίζερ,  το θέμα από το Wikilieaks ,όπως μεταδίδει αποκλειστικά το newpost.gr .
Σε ερώτηση του newpost.gr αναφέρετε πως «ο κ. Βίζερ δεν σχολιάζει εσωτερικά θέματα των θεσμών».
Επι της ουσίας ο κ. Βίζερ δεν αμφισβητεί τις συνομιλίες, και αναγνωρίζει την υπόθεση ως εσωτερική των Θεσμών.
Υπενθυμίζεται πως στους διαλόγους Τόμσεν-Βακουλέσκου που διέρρευσαν τα wikileaks υπάρχει αναφορά και στον Τόμας Βίζερ.

«Πόλ Τόμσεν: Έτσι, το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτείται και δεν προκύπτει ελάφρυνση του χρέους … Ούτε προκύπτει ελάφρυνση του χρέους, επειδή δεν είναι σε καλό δρόμο για να εκπληρώσουν τα κριτήρια. Αυτό είναι το όλο θέμα. Ουσιαστικά πρέπει να συμφωνήσουν να κάνουν τους δικούς μας στόχους το βασικό σενάριο και, στη συνέχεια, να έχουν κάτι που να ελπίζουν ότι θα υπεραποδώσει (overperform). Αλλά ακόμη αν δεν το κάνουν, θα εξακολουθούν να καταβάλουν δόση, σωστά;

Ντέλια Βελκουλέσκου: Ναι, αυτό είναι σωστό.

Πόλ Τόμσεν: Δεν πρόκειται να συμφωνήσουν σε αυτό.

Ντέλια Βελκουλέσκου: Όχι. Το πρώτο ερώτημα είναι πότε αυτό το πράγμα πρόκειται να συζητηθεί. Σωστά; Κάποιος πρέπει να το συζητήσει. Ξέρω ότι ο Τόμας Βίζερ έχει συγκαλέσει μια τηλεδιάσκεψη για τις 30 Μαρτίου.

Πόλ Τόμσεν: Τηλεδιάσκεψη με ποιον;

Ντέλια Βελκουλέσκου: Νομίζω ότι είναι μια τηλεδιάσκεψη του EWG. Μια τηλεδιάσκεψη του EWG για την Ελλάδα… σχετικά με την κατάσταση ή κάτι τέτοιο. Ναι, πρέπει να ρωτήσουμε τον Τόμας.

Πoλ Τόμσεν: Θέλω να πω… αυτός δεν θα το… αυτός μπορεί να συγκαλέσει όσες τηλεδιασκέψεις θέλει, αλλά ξέρω τι πρόκειται να συμβεί. Θα πάμε στο EWG, και εγώ πρόκειται να πω στο Eurogroup ότι «Αυτό δεν βγαίνει έως 3,5% και εμείς δεν θα προχωρήσουμε, εκτός εάν οι Ευρωπαίοι μειώσουν τους στόχους τους στο 1,5%, όσο το επιτρέπει αυτό το χρονοδιάγραμμα των εκταμιεύσεων». Δεν πρόκειται να το κάνουν αυτό. Πρόκειται να πουν όχι, και να κολλήσουν σε περισσότερα μέτρα. Αυτό είναι σαφές, δεν έχω καμία αμφιβολία γι αυτό».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα