Βίαιες συγκρούσεις στους δρόμους του Πακιστάν

Η πακιστανική αστυνομία συγκρούεται με άτομα που πρόσκεινται στους σκληροπυρηνικούς ισλαμιστές οι οποίοι έχουν αποκλείσει εδώ και δύο εβδομάδες οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο Ισλαμαμπάντ.

Όπως αναφέρει το Reuters δεκάδες άτομα έχουν τραυματιστεί, συμπεριλαμβανομένων και αστυνομικών και πολλοί έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της πακιστανικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τους ισλαμιστές υπάρχουν τέσσερις νεκροί, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνει η πλευρά της αστυνομίας.

Η ένταση ξεκίνησε όταν πριν από δύο εβδομάδες μέλη του σκληροπυρηνικού ισλαμιστικού κόμματος Tehreek-e-Labaik, το οποίο εμφανίστηκε πρόσφατα στην πολιτική σκηνή της χώρας, άρχισαν να αποκλείουν τις οδικές αρτηρίες που οδηγούσαν στην πρωτεύουσα, ζητώντας την αποπομπή του υπουργού δικαιοσύνης, Zahid Hamid,  τον οποίον κατηγόρησαν για βλασφημία.

Σήμερα το πρωί οπαδοί του Tehreek-e-Labaik προσπάθησαν να εισβάλουν στην οικία του Hamid, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να προκαλέσουν ζημιές στην είσοδο της κατοικίας.  Την ώρα που έλαβε τόπο το περιστατικό, τόσο ο υπουργός όσο και η οικογένεια του δεν βρισκόντουσαν στο σπίτι.

Αυτή η κίνηση πυροδότησε την αντίδραση των αρχών και σε συνδυασμό με το τελεσίγραφο της κυβέρνησης για αποχώρηση των διαδηλωτών ως την Πέμπτη, υπήρξε η αφορμή για να παρθεί η απόφαση για βίαιη καταστολή των ισλαμιστών.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, περίπου 100 διαδηλωτές συνελήφθησαν στα σημερινά επεισόδια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα